سوال حقوقیت رو همین حالا از ما بپرس !!
تا وکیل در کوتاه ترین زمان پاسخ شما رو بده .
14 دی 1400
4.17

آیا آزاد سازی سند وظیفه وکیل است؟

همواره در جوامع قبول هر مسئولیت و یا سمتی وظایفی را به دنبال دارد این وظایف یا در قبال حقی ایجاد می‌شوند یا در قبال پرداخت مبلغی پول. شغل وکالت از این امر مستثنی نبوده و همواره طبق قراردادی که بین وکیل و موکل منعقد می‌شود ، وظایفی برای وکیل ایجاد می شود. این وظایف معمولاً بر اساس توافق طرفین و طبق قراردادی که بین آنها منعقد می شود ، تعیین می شود.

آیا آزاد سازی سند وظیفه وکیل است؟
همواره در جوامع قبول هر  مسئولیت و یا سمتی  وظایفی را به دنبال دارد این وظایف یا در قبال حقی ایجاد می‌شوند یا در قبال پرداخت مبلغی پول.
شغل وکالت از این امر مستثنی نبوده و همواره طبق قراردادی که بین وکیل و موکل منعقد می‌شود ، وظایفی برای وکیل ایجاد می شود.
این وظایف معمولاً بر اساس توافق طرفین و طبق قراردادی که بین آنها منعقد می شود ، تعیین می شود.
طبق قانون حضور در مراجع قضایی و دفاع در پرونده های قضایی باید توسط ذینفع یا  نماینده او که  اعم از وکیل است انجام شود و کسی که دارای پروانه وکالت است وکیل شناخته می شود ، اما برای مسائل و کارهای غیر قضایی نیازی به اخذ وکیل نمیباشد و هر شخصی که دارای شرایط مندرج در قانون باشد می تواند از طرف ذینفع وکالتاً امور غیر قضایی را انجام دهد

پس یا باید خود فرد با زبان قانون آشنا بوده و به عبارتی وکیل باشد یا در انجام اعمال حقوقی خود به یک وکیل مراجعه نماید.

می توان گفت بر اساس قانون شخصی وکیل می باشد که مدارک مورد نیاز جهت وکالت یعنی حداقل کارشناسی حقوق و همچنین عضویت در کانون وکلا و یا کانون دادگستری را داشته باشد و به عبارتی دارای پروانه وکالت باشد.
پس فردی که پروانه وکالت دارد میتواند با انجام قراردادی بین خود و موکل وظایفی را قبول نماید.
گاه افراد برای ضمانت فردی و آزادی او، سندی را به وثیقه میگذارند و پیش می آید که فرد آزاد شده به تعهدات خود عمل نکرده و خلاف تعهدات خود عمل می کند در این زمان است که سند وثیقه گذاشته شده در گرو جایی که به وثیقه گذاشته شده است نگه داشته می شود تا فرد متخلف به وسیله فردی که ضمانت او را کرده است برگردانده شود و یا خود فرد به تعهداتش عمل کرده و به محل مورد نظر باز گردد. 
حال در این هنگام لازم است تا فرد اقدام به آزادسازی سند مورد وثیقه نماید.
اکنون این سوال پیش می آید که اگر پرونده ای که در جریان بوده است مراحل آن به وسیله یک وکیل انجام می‌شده است و یک وکیل قبول انجام کارهای قضایی و اداری آن را نموده است وظیفه دارد که سند مورد وثیقه را آزاد نماید؟
ابتدا باید همانطور که بیان شد به قرارداد میان وکیل و موکل مراجعه نمود اگر در قرارداد ذکر شده باشد که وکیل در آزادسازی سند مورد وثیقه نیز مسئول می باشد شکی نیست که آزادسازی سند وثیقه از جمله وظایف وکیل مذکور می باشد اما اگر این امر در قرار داد ذکر نشده باشد معمولاً انجام این عمل توسط مالک یا شخصی که از طرف مالک وکالت دارد  صورت می گیرد اما باید توجه داشت در صورتیکه سند توسط مراجه قضایی به عنوان وثیقه دریافت شده وکیل مورد نظر باید صرفاً جزوه وکلای دادگستری باشد تا بتوانند نسبت به این امر اقدام نماید در غیر این صورت خود مالک با گرفتن مشاوره از یک وکیل میتواند اقدام به صدور یک لایحه جهت آزادسازی وثیقه مورد نظر نماید. البته تنظیم لایحه جزء مواردی که بهتر است قبل از مراجعه حضوری انجام شود و جزء لزوما ت نمی باشد و اگر فرد تمایل ندارد که لایحه ای را تنظیم کند می تواند به دادسرای محل شکایت مراجعه نماید و حضوراً تقاضای رفع توقیف سند مورد نظر را داشته باشد.
همچنین اگر پرونده‌ای به نیابت به دادسرا یا دادگاه استان دیگری فرستاده شده باشد نمی‌توان تقاضای صدور آزادسازی سند را مطالبه کرد و باید به دادسرای محل شکایت مراجعه شود.

اهلیت طرفین:

پس از آنجایی که وکیل میتواند اموراتی را انجام دهد که انجام آن امورات برای موکل امکان پذیر میباشد و اهلیت آن را دارا می باشد در این مورد از آن جایی که مالک می تواند نسبت به آزادسازی سند مورد وثیقه اقدام نماید و اهلیت مورد نظر برای آن را دارد ،  وکیل نیز می‌تواند در این مورد اقدام نماید اما باید توجه داشت در صورتی از وظایف وکیل می باشد که در قرارداد ذکر شده باشد در غیر این صورت اگر وکیل در پرونده مورد نظر نقشی نداشته و یا نقش او و تعهدات او محدود به مواردی خاص باشد در مورد آزادسازی سند وثیقه مسئولیتی ندارد 
لطفا کمی صبر کنید