05 تیر 1400
4.83

انتخاب وکیل باتجربه برای شرکت

جهت آشنایی با وکیل شرکت لازم است که ابتدا با انواع شرکت های قانون تجارت ،معاملات تجاری و مراحل ثبت شرکت ها ،مشکلات و موارد حقوقی شرکت ها و مزایای استفاده از وکیل شرکت آشنا شویم توصیه میشود تا آخر همراه ما گروه وکلا و مشاوران و کارشناسان حقوقی سایت وکیلوند اولین استارتاپ حقوقی ایران بمانید

جهت آشنایی با وکیل شرکت لازم است که ابتدا با انواع شرکت های قانون تجارت ،معاملات تجاری و مراحل ثبت شرکت ها ،مشکلات و موارد حقوقی شرکت ها و مزایای استفاده از وکیل شرکت آشنا شویم توصیه میشود تا آخر همراه ما گروه وکلا و مشاوران و کارشناسان حقوقی سایت وکیلوند اولین استارتاپ حقوقی ایران بمانید.

انواع شرکت های قانون تجارت به چند دسته تقسیم میشود ؟


 ماده ۲۰ قانون تجارت

شرکتهای تجارتی بر هفت قسمت است:
۱) شرکت سهامی.
۲) شرکت با مسئولیت محدود.
۳) شرکت تضامنی.
۴) شرکت مختلط غیر سهامی.
۵) شرکت مختلط سهامی.
۶) شرکت نسبی.
۷) شرکت تعاونی تولید و مصرف

در ادامه به معرفی معاملات تجاری پرداخته ایم که در صورت عدم آگاهی از قوانین و مقررات تفکیک معاملات تجاری و غیر تجاری کار ساده ای نیست و نیاز به مشاوره گرفتن از وکلای با تجربه و با سابقه و تخصصی در این زمینه وجود دارد که سایت وکیلوند امکان مراجعه به این وکلا را برای کاربران آسان نموده است که با بررسی و جستجوی وکیل و مشاهده رزومه و تخصص آنها میتوانید به راحتی برای مشاوره گرفتن اقدام نمایید .




 معاملات تجاری چه معاملاتی هستند ؟


مطابق ماده ۲ قانون تجارت معاملات تجاری معاملاتی هستند که به قصد انتفاع انجام می شوند. قانون تجارت به جای تعریف منطقی، طی 10 بند در ماده 2، انواع معاملات تجاری را به شرح ذیل احصاء کرده است : معاملات تجاری از قرار ذیل است :
1- خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از اینکه تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد ،
2- تصدی به حمل و نقل از راه خشکی یا آب و هوا به هر نحوی که باشد ،
3- هر قسم عملیات دلالی یا حق العمل کاری ( کمیسیون ) و یا عاملی و همچنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد می شود از قبیل تسهیل معاملات ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رساندن ملزومات و غیره ،
4- تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر اینکه برای رفع حوائج شخصی نباشد ،
5- تصدی به عملیات حراجی ،
6- تصدی به هر قسم نمایشگاه های عمومی ،
7- هر قسم عملیات صرافی و بانکی ،
8- معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیرتاجر باشد ،
9- عملیات بیمه بحری و غیربحری ،
10- کشتی سازی و خرید و فروش کستی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجع به آن ها



مراحل ثبت شرکت کدام است ؟


مراحل ثبت شرکت:


-اولین گام جهت ثبت یک شرکت، انتخاب موضوع شرکت است. موضوع شرکت چیزی است که شرکت برای آن تاسیس شده باشد. موضوع شرکت باید مشروع و متضمن منافع عقلانی باشد والا از موارد ابطال شرکت خواهد بود. مدیران نمی توانند در عمل از حد موضوع شرکت تجاوز نمایند و در صورت تجاوز، عمل آن ها اثر قانونی ندارد و در صورت تفریط یا تعدی کلیه ی مدیران متضامناً مسئول خسارت صاحبان سهام می باشند چنانچه موضوع فعالیت شما نیازمند به اخذ مجوز باشد اخذ مجوز از ارگان های مربوطه ضروری است.

-سپس می بایست نوع شرکت خود را تعیین نمایید.قابل ذکر است شرکت های تجاری مطابق ماده 20 قانون تجارت،می توانند در یکی از قالب های سهامی اعم از خاص و عام،با مسئولیت محدود،تضامنی،نسبی،مختلط اعم از سهامی و غیر سهامی به ثبت برسند.انتخاب نوع و قالب شرکت  به اهداف اعضا در آینده و نوع فعالیت افراد،میزان مسئولیت هر یک از شرکا و تعداد افراد عضو بستگی دارد.

-پس از انتخاب نوع شرکت، می بایست سرمایه شرکت مشخص شود .سرمایه از مهم ترین عوامل تجارت بوده و بزرگ ترین وسیله ی جلب منفعت است.هر شرکت باید دارای سرمایه باشد تا بتواند نتیجه ای از عملیات خود که تجارت است برده و منتفع شود.اهمیت شرکت های تجاری را از سرمایه ی آن ها می توان درک کرد.برای سرمایه حداکثری تعیین نشده و شرکا به هر مقدار که بتوانند ممکن است سرمایه را افزایش دهند. لازم به توضیح است در قانون تجارت حداقل میزان سرمایه 1/000/000 ریال تعیین شده است.

-سپس مدت فعالیت شرکت را تعیین کنید.شرکت ممکن است برای مدت محدودی مثلاَ 6 یا 12 سال تشکیل شود و نیز ممکن است برای مدت نا محدودی باشد. در صورتی که برای مدت معین باشد باید آن مدت معلوم گردد و اثر آن این است که با رسیدن تاریخ و انقضا مدت، شرکت به خودی خود منحل و برچیده می شود. ماده ی 83 اصلاحی، هر گونه تغییر در مواد اساسنامه را در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده قرار داده و مسلم است که مدت شرکت نیز یکی از موارد مذکور در اساسنامه است. از این جهت مجمع عمومی می تواند مدت را تمدید و یا این که به ملاحظاتی مدت شرکت را تقلیل دهد.

- مرکز اصلی شرکت و نشانه ی صحیح آن تعیین گردد. مرکز اصلی شرکت همان مرکز اداره ی آنست که معمولاً مجامع عمومی در آن جا تشکیل و مدیران و بازرسان در آن جا انجام وظیفه می نمایند. مرکز اصلی شرکت که در واقع اقامتگاه شرکت است از حیث ابلاغ اخطاریه ها و دادخواست ها و اوراق رسمی اهمیت دارد و اگر شرکت غیر از مرکز اصلی چند مرکز دیگر برای عملیات فنی یا... داشته باشد، از نظر مقامات قانونی و اشخاص ثالث فقط مرکز اصلی مورد توجه بوده و سایر مراکز مربوط به مناسبات داخلی شرکت است. همین طور اگر شرکت شعبه یا شعباتی داشته باشد و در اساسنامه قید شود باید محل آن ها تعیین گرد.

-سپس می بایست مدارک لازم برای ثبت هر نوع از شرکتی که مورد نظرتان است فراهم گردد. این مدارک می بایست به صورت دقیق تکمیل شود.




 چرا شرکت ها ، موسسات ، واحدهای تجاری ، تولیدی ، صنعتی ، صاحبان صنایع ، بازرگانان و تجار به وکیل دادگستری و مشاور حقوقی نیاز دارند ؟


عمده ترین دلایل آنرا می توان به شرح ذیل بیان نمود :

  1.  اعطای نمایندگی حقوقی از سوی شرکتهای خصوصی و تجار به کارمندان خود جهت اقامه دعوی ، دفاع و پیگیری پرونده در دادگاهها و دادسراها پذیرفته نیست لذا شرکتها و تجار می توانند با اعطای وکالت به وکیل دادگستری نسبت به اقامه دعوی ، دفاع و پیگیری امورات خود در محاکم ، توسط وکیل دادگستری اقدام نمایند 
  2.  پرداخت حق الوکاله و حق المشاوره ، هزینه نبوده و نوعی سرمایه گذاری در جهت حفظ منافع محسوب می شود .
  3. عدم اطلاع کافی اشخاص نسبت به قوانین مختلف ، راهکارهای حقوقی ، تنظیم قراردادها ، آثار حقوقی شروط قرارداد ، نحوه طرح دعوی حقوقی ، تنظیم دادخواست و لوایح دفاعی ، که همگی موضوعاتی تخصصی و حقوقی است .
  4.  مدیران شرکتها و تجار ، بدلیل حضور در تجارت و کسب وکار خود ، شخصاً فرصت پیگیری پرونده ها را در دادگاهها و مراجع قضایی ندارند .
  5.  در برخی موارد اعطای وکالت به وکیل دادگستری و پیگیری امورات حقوقی توسط وکیل با صرفه تر از پیگیری توسط خود مدیران شرکتها و تجار خواهد بود ، خصوصاً در مواردی که حق الوکاله نیز به موجب دادخواست و رأی دادگاه قابل مطالبه از طرف مقابل باشد .

چرا سایت وکیلوند را برای وکالت امور شرکت ها انتخاب کنیم ؟
سایت وکیلوند برای شرکت ها گزینه های مختلفی دارد و شرکت های می توانند از انعطاف پذیر بودن سایت ما نهایت استفاده رو ببرند

خدمات سایت وکیلوند برای شرکت ها :

  1. انجام امور مشاوره به صورت انلاین با استفاده از وکلای منحصر به فرد ما برای شرکت شما
  2. مشاوره متنی و آنلاین و شبانه روزی در سایت شما و دریافت خدمات برای مدیریت و کارمندان از طریق اتصال به api
  3. اختصاص وکیل حضوری برای شما

وکلای مناسب در این حوزه

وکلایی که در این زمینه می توانند به شما کمک کنند

کارآموز وکالت
متخصص حقوقی ،اسناد و املاک
4.0
0 مشاوره موفق
متخصص حقوقی ،مالکیت معنوی
4.0
0 مشاوره موفق
وکیل پایه یک دادگستری
متخصص تجاری ،ثبتی
4.0
0 مشاوره موفق
وکیل پایه یک دادگستری
متخصص حقوقی ،اسناد و املاک
4.0
0 مشاوره موفق
وکیل پایه یک دادگستری
متخصص خانواده ،مالکیت معنوی
4.0
0 مشاوره موفق
متخصص کیفری ،اعسار
4.0
1 مشاوره موفق
وکیل پایه یک دادگستری
متخصص حقوقی ،اسناد و املاک
4.0
0 مشاوره موفق
وکیل پایه یک دادگستری
متخصص حقوقی ،کاربری جنگل و اراضی
4.0
0 مشاوره موفق