14 مرداد 1400

درصورت باطل بودن قرارداد خریدار میتواند ثمن معامله را به نرخ روز مطالبه کند ؟

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
حامد جمشیدوند
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ، بیع نامه ای سی سال قبل تنظیم شده است ، شماره پلاک و یا حدود زمین در بیع نامه مشخص نیست و به دلیل اینکه مالک چندین قطعه زمین داشته است بنابراین مورد معامله مردد و ببع نامه باطل است ، آیا خریدار می تواند از مالک زمین شکایت کند و قیمت روز ملک را بابت خسارت و غرامت از ایشان بگیرد ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

سلام درود در صورتیکه از طریق هیچ قرائن و اماراتی نتوان مشخص نمود که قصد طرفین در زمان انشا معامله به یک مبیع مشخص تعلق نگرفته است معامله باطل است لذا در صورت بطلان معامله خریدار فقط مستحق همان مقدار ثمنی است که در زمان عقد باطل پرداخت نموده است