24 دی 1401

اجرای حکم فرد مبتلا به آلزایمر

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
مریم محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام شخصی مرتکب قتل شده ولی بر اثر سانحه ای وی دچار فراموشی میشود و حتی خانواده خود را نیست نمیشناسد، حکم دادگاه بر این شخص چه خواهد بود

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام با توجه به این که در حین ارتکاب جرم سالم بوده بیماری بعد از ارتکاب جرم او تاثیری در تعیین مجازات نداردوحکم دادگاه برای وی بستگی به نوع قتل دارد که حسب مورد قصاص،دیه می باشد. امابه موجب آیین نامه نحوه اجرای احكام کیفری ،بروز جنون یا بیماری محکوم مانع اجرای حد یا قصاص یا اعدام نیست. لیکن در مورد محکوم مریض چنانچه طبق نظر و تجویز پزشک قانونی و یا پزشک معتمد و تأیید قاضی صادر کننده حکم بدوی یا دادستان مربوط مرض وی در حدی باشد که مانع انجام تشریفات اجرا مقرر در این آئین نامه باشد، اجرای حکم تا رفع مانع به تأخیر میافتد.