04 بهمن 1401

آیا رأی اصلاحی درست است ؟

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه چک
کبری پیرداده بیرانوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید ببخشید من نسبت به دادنامه که موضوع ان مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر تادیه چک پدرم از تاریخ سررسید تا زمان اجرای حکم محکوم شدم البته چک متعلق به پدرم بوده و ایشان فوت شده است و رای دادگاه تجدیدنظر قطعی شده بود.من دلیل فوت پدرم و اخذ گواهی عدم پرداخت بعد از فوت پدرم توسط دارنده چک از بانک گرفته شده بود بنا به ماده ۲۷ اجرای احکام مدنی جهت رفع ابهام لایحه‌ ی به رئیس شعبه بدوی ارائه دادم قاضی درخواست را قبول و پرونده جهت رفع ابهام مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال شد.بعد از ان رای اصلاحی صادر شد نوشته بود خسارت تاخیر تادیه چک پدرم در صورت قبولی ترکه از زمان سررسید تا زمان فوت پدرم می باشد.میخواستم بپرسم رای اصلاحی صحیح است؟رد یا قبولی ترکه به خسارت تاخیر تادیه ارتباط دارد؟ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر کرامی ، بله رأی اصلاحی درست است و خسارت تأخیر تأدیه تا زمان فوت محاسبه میشود . در صورتي كه ورثه تركه را قبول نمايند هر يك مسئول اداء تمام ديون به نسبت سهم خود خواهند بود مگر اينكه ثابت كنند ديون‌متوفي زايد بر تركه بوده يا ثابت كنند كه پس از فوت متوفي تركه بدون تقصير آنها تلف شده و باقيمانده تركه براي پرداخت ديون كافي نيست كه در اين‌صورت نسبت به زائد از تركه مسئول نخواهند بود. به این معنا که در صورت قبول ترکه به میزان سهم الارث خودتون در برابر طلبکار مسئول پرداخت هستید .