07 بهمن 1401

متوقف نمودن اجرای حکم

دسته بندی : حقوقی | مطالبه وجه چک
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب خدمت وکیل محترم برای چک بنده با خسارت رای داده شده و طرف جلب گرفته تازه متوجه شدم الان هم کل مبلغ رو با خسارت میخواد چطوری میتونم جلوی جلب رو بگیرم تا بدهی ام رو حل کنم

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی مطابق ماده ماده 24 قانون اجرای احکام مدنی:دادورز (‌مامور اجرا) بعد از شروع به اجرا نمی‌تواند اجرای حکم را تعطیل یا توقیف یا قطع نماید یا به تاخیر اندازد مگر به موجب قرار‌دادگاهی که دستور اجرای حکم را داده یا دادگاهی که صلاحیت صدور دستور تاخیر اجرای حکم را دارد یا با ابراز رسید محکوم‌له دائر به وصول‌محکوم به یا رضایت کتبی او در تعطیل یا توقیف یا قطع یا تاخیر اجراء و ماده ۸ قانون آیین دادرسی مدنی نیز بر همین امر اشاره دارد یعنی اصل بر اینست که اگر اجراییه برای حکمی که قطعیت یافته صادر شده می بایست ، آن حکم اجرا شود ، ولیکن شما میتوانید بدوا با داین توافق کنید که مهلت دهد تا زمان تعیین و تکلیف دعوای اعسار شما و شما می بایست دعوی اعسار از پرداخت محکوم به را مطرح نمایید ،بدین نحو که دادخواست اعسارتنظیم نمایید وهمچنین در مورد وضعیت مالی کامل و مستند صحبت کنید و شهودی که در دعوای اعسار جهت اثبات عدم ملائت مالی می بایست معرفی نمایید.و پس از آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، داد خواست خود را ثبت کنید ، پس از پذیرش دعوای اعسار شما ، محکوم به تقسیط میشود بعد از مدتی می توانید دادخواست تعدیل اقساط دهید. موفق و سربلند باشید