10 شهریور 1400

مجازات تحویل اموالی که غیر قانونی از انبار خارج شده چیست؟

دسته بندی : کیفری | استفاده از سند مجعول
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام و خسته نباشید.در صورتی که کارمند اداره مخابرات جنس را با جعل امضا از انبار به اسم پیمانکار بگیرد و پیمانکار جنس را به ازای پرداخت مبلغی به کارمند تحویل بگیرد و بفروشد.جریمه و جرم پیمانکار چیست؟ باتشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم سوال مذکور فروض مختلف دارد : شخص جاعل و استفاده کننده از سند (تقاضای کالا از انبار به نام پیمانکار ) مستند به ماده۵۳۶ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات ) علاوه بر جبران خسارت شش ماه تا دو سال حبس یا سه میلیون تا دوازده میلیون ریال جزایی نقدی مجازات دارد ( البته اگر جعل و استفاده از سند مجعول را شخصا انجام داده مجازات مذکور دو برابر است ) اما در مورد پیمانکار اگر از عمل شخص مطلع باشد .از مصادیق تحصیل مال نامشروع بوده و مطابق ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین به اختلاس و ارتشاء مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جزای نقدی معدل دو برابر مال تحصیل شده خواهد داشت . در صورت عدم اطلاع از بزه شخص مرتکب ، پیمانکار فاقد سوء نیت بوده و مجازات ندارد .