14 بهمن 1401

شرایط و مجازات توهین

دسته بندی : کیفری | توهین
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید افرادی جلوی منزل ما ابروریزی کردن وبعد محل کارم ومن تو پبامک به یکی از این افراد گفتم خدا پدرتون لعنت کنه همچین نطفه حرمی انداخته باعث ابروریزی من شده بی حیا ها بی صفت ها. البته اینا درمحل کارم الفاط زست وزنا و.. بدتر گفتن. الان شاهدا ازترسشون نمیان برای شهادت. آخرش چی میشه؟ آیا برای منم مجازاتی بریدع میشه میشه بابت اون لعنت یجوری خودمو تبرهه کنم؟؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر در قانون مجازات اسلامی ماده 608 بیان می دارد، توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد، مجازات شلاق تا 74 ضربه یا 50 هزار تا 1 میلیون ریال جزای نقدی محکوم می دارد دربیشتر موارد مجازات توهین جزای نقدی است . اگر به شما نیز از طریق پیامک توهین شده شما نیز استفاده نمایید یا اگر دوربین در محل کارتان خانه موجود است میتوانید به آن استناد کنید همچنین میتوانید از گفته های خود شاکی علیه وی اقرار مبنی براینکه ایشان نیز به شما توهین نمودند بگیرید از افراد خانواده خود نیز میتوانید بعنوان شاهد استفاده نمایید ماده ۳۰۲ قانون ایین دادرسی کیفری به این امر تصریح کرده است که رابطه خویشاوندی مانع از پذیرفتن شهادت نیست