12 شهریور 1400

برداشت از حساب بانکی بدون اطلاع صاحب حساب چه حکمی دارد ؟

دسته بندی : کیفری | اختلاس
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.برداشت از حساب شخصی در بانک توسط رییس بانک بصورت اشتباه سهوی یا عمدی چه حکمی دارد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اگر ریس بانک سهوا وجه را انتقال داده مطابق قوانین بانکی می توانید وجه را به حساب شما بازگرداند اما اگر عمدی باشد مرتکب جرم اختلاس شده و به استناد ماده پنج قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مه بیان می دارد ((‌ هر یک از کارمندان ادارات و سازمانها و یا شوراها و یا شهرداریها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و یا وابسته به دولت و یا نهادهای انقلابی‌و دیوان محاسبات و مؤسساتی که به کمک مستمر دولت اداره می شوند و دارندگان پایه قضایی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح‌و مامورین به خدمات عمومی اعم از رسمی یا غیر رسمی وجوه یا مطالبات یا حواله‌ها یا سهام یا اسناد و اوراق بهادار و یا سایر اموال متعلق به هر یک‌از سازمانها و مؤسسات فوق الذکر و یا اشخاص را که بر حسب و ظیفه به آنها سپرده شده است بنفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب نماید مختلس‌محسوب و به ترتیب زیر مجازات خواهد شد. در صورتیکه میزان اختلاص تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تا‌سه سال انفصال موقت و هر گاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال دایم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر رد وجه یا مال‌مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن )) محکوم می‌شود.