12 شهریور 1400

ایا طرح شکایت افتراء نتیجه دارد ؟

دسته بندی : کیفری | افترا
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من چند ساعت پیش پیام دادم و اینم پیاممه:
سلام ببخشید مزاحمتون شدم یه سوال کیفری داشتم که واقعاااا ممنون میشم جواب بدید به یکی از آشناهای من که کارمند آموزش و پرورشه تهمت زدن که با یه خانوم متاهل رابطه داشته و اونارو تو خونه کنار هم دیدن ولی اون واقعا این کارو نکرده و اوناهم هیچ مدرکی ازش ندارن و فقط تو اجتماع و مردم آبروشو بردن و حتی به دروغ قسم میخورن که اونو دیدن و قصد جونشو دارن حالا اگه بره شکایت کنه و اونا هیچ مدرکی نداشته باشن نتیجه دادگاه به نفع کیه ؟ لطمه ای با توجه به حساسیت شغلیش به شغلش وارد نمیشه؟
شما هم این جوابو به من دادید:
با سلام صرف قدم زدن دو نفر دلیل رابطه نامشروع نیست مگر انکه دلایلی در کنار سایرردلایل وجود داشته باشد وبا توحه به توضیحات ارائه شده بعلت فقد ادله اثباتی کافی با منع تعقیب پرونده مختومه خواهد شد ولیکن افرادی که ابروی این فرد را ریخته اند در این موضوع مقصر بوده وشخص مذکور میتواند به اتهام افترا علیه وی شکایت نمایند
حالا ی سوال دیگه دارم اونم اینه که اگه ما شکایت کنیم و پسرای اون خانوم مادرشونو مجبور کنن که از ترس جونش به دروغ تو دادگاه شهادت بده و بگه که اره این اتفاق افتاده و اون اقا اینکارو کرده اون موقع تکلیف چیه و چه مشکلی پیش میاد؟
اگه ازشون شکایت کنیم حکمشون چیه؟
لطفا جواب بدید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم شما سوال قبلی را که مطرح نمودید را همکار محترم اقای قربانی کامل پاسخ دادند اما در خصوص پرسش جدید اگر پس از طرح شکایت افتراء آن خانم مورد نظر اقرار به رابطه نماید دو حالت متصور است اول صرفا اقرار نموده و هیچ دلیل و قرینه ای برا اثبات رابطه ندارد که اقرار وی فقط در نفس خودش موثر است دوم دلیل و قرینه ای بر اثبات رابطه دارد که در آن صورت. با جمیع دلایل پیش آمده شاکی قبلی می تواند تجویز تعقیب مجدد از دادستانی بگیرد