19 بهمن 1401

اخذ ضمانت پشتوانه ی پرداخت چک

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام یه ملک خریدم چک دادم یکی از چکها پیش بنگاه مونده تا در زمان تحویل ملک بگیره بقیه چکها پول شده ولی فروشنده واسه چکی که در زمان تحویل باید بهش بدیم تضمین میخواد البته تو قرارداد نوشته هر کدوم از چکها برگشت بخوره معامله فسخه و زیان باید بده خریدار این خودش تضمین حساب نمیشه در ضمن مبلغ این چک دوازده درصد کل معامله هست

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی خیر حرف خریدار قانونی نیست چرا که بایستی طبق قرار داد عمل نمایدچرا که طبق ماده ۱۰ قانون مدنی توافق طرفین اگر خلاف قانون یا شرع نباشد صحیح است، واصولا ده درصد ثمن معامله هنگام تنظیم سند پرداخت میشود شما میتوانید با یک اظهارنامه بدوا ایشان را ملزم به ایفای تعهداتش یعنی تحویل ملک نمایید و در صورت عدم پاسخگویی ، از طریق دادگاه دادخواستی مبنی بر الزام ایشان به تحویل ملک نمایید . موفق و سربلند باشید