25 بهمن 1401

مطالبه سهم الارث مادر بعد از فوت همسر

دسته بندی : حقوقی | ابطال تقسیم نامه
عالم شریفی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
ما 5 برادر و یک خواهر و یک مادریم
پدرمان سال 94 فوت شد و ما سال 97 تقسیم کردیم
به هر برادر 8000 متر زمین و یک مغازه رسید وبه خواهر 4000 متر زمین ویک مغازه که در حضور شورا نوشته شد
در تقسیم نامه به مادر هیچی داده نشد و فقط نوشته شد که مادر تا زمان حیات حق استفاده از یک منزل که در باغ خواهر است را دارد و حق فروش مرکبات یک باغ 500 متری
به مادر هیچ چیزی داده نشد و مادر تحت فشار روانی و روحی که پسران به آن وارد میکردند مجبور شد امضا کنه و هیچ زمینی و خانه و مغازه ای نگرفت و تو تقسیم نامه هم ؛نوشته نشده که مادر هیچ سهمی نمی‌خواد
آیا میتوان برای یک هشت مادر اقدام کرد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

از لحاظ قانونی مادر علاوه بر سهم خود از کل اموال به جای مانده از همسر میتواند مهریه خویش را نیز از وراث وی دریافت کند،با توجه به اینکه در تقسیم صورت گرفته میزان سهم مادر خیلی کمتر از حق قانونی وی بوده است میتواند ابطال تقسیم نامه را درخواست کند البته اگه صلح انجام گرفته باشد ابطال تقسیم نامه سخت است