02 اسفند 1401

مجازات جعل و استفاده از سند مجعول

دسته بندی : کیفری | استفاده از سند مجعول
زهرا نادری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام.بنده در سیستمم یک فایل نامه از شرکتی داشتم که زیر آن را شرکت مربوطه مهر کرده بود. و اخیرا سیستم خود را دادم بیرون ویندوز بزنن.تنها رفتم و شاهدی هم با خودم نبردم.منتهی یادم رفت قبلش فایل نامه را از سیستمم پاک کنم . حال خیلی خیلی نگرانم که احتمالا فردی که قرار بود سیستمم رو ویندوز بزنه شیطنت کرده باشه و فایل نامه را برا خودش برداره و بعدا با فتوشاپ یا پرینت رنگی آن مهر شرکت را برداره و در زیر متن دلخواه خودش بیاره و علیه صاحب مهر(شرکت) استفاده کنه .در آن صورت چطور میتوان ثابت کرد که این نامه ساخته شده را با مهر زیرش ،پرینت رنگی گرفته و یا اصلا پرینت نگیرد و از فایل فتوشاپش استفاده کند؟
آیا به موضوع اجعل میتوان پی برد؟؟؟
و همچنین اگر نهایتا اثبات بشه فرد موردنظر جعل کرده و اون فرد ادعا کنه که من باهاش همکاری داشتم و با اختیار خودم نامه شرکت را به وی دادم.در آنصورت چکار کنم ؟چه پیامدی در انتظار من خواهد بود. چون صاحب مهر شرکت دیگر است .آیا صاحب مهر نسبت به منم ادعا میتونه بکنه.توروخدا کمکم کنین خیلی نگرانم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی مجازات جعل و استفاده از سند مجعول در صورت اثبات ۶ ماه الی ۲ سال حبس یا جزای نقدی میباشد کل سوال شما در اما و اگر خلاصه شده بود و اگر علیه شما ادعایی شود با این طرز دفاع محکوم خواهید شد چون کاملا مشخص است ک شما فایل را در اختیار شخص قرار داده اید