22 شهریور 1400

نحوه مطالبه حق شارژاپارتمان

دسته بندی : حقوقی | سایر دعاوی
اعظم عسگری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

برای شکایت از همسایه ای که پول شارژ خود را نمی دهد باید به کجا مراجعه کرد حتما مدیر ساختمان باید برود

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام به موجب ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمان‌ها و تبصره ۱ الحاقی به این ماده، در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه‌های مشترک، از طریق مدیر یا هیئت مدیران به وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن، هزینه‌ها مطالبه می‌شود. هرگاه مالک یا استفاده کننده ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهار‌نامه سهم بدهی خود را نپرداخت، مدیر یا هیئت مدیران می‌توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل: شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و ... خودداری کند در صورتی که مالک یا استفاده کننده همچنان اقدام به تسویه حساب نکند، اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیات مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجراییه صادر خواهد کرد. مدیر یا مدیران موظفند به محض وصول وجوه مورد مطالبه نسبت به برقراری مجدد خدمات مشترک فوراً اقدام نمایند. چنانچه عدم ارائه خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد به موجب تبصره ۱ ماده ۱۰ مکرر قانون مزبور، مدیر یا مدیران مجموعه می‌توانند دادخواست خود را با عنوان مطالبه شارژ معوقه به مراجع قضایی ارائه کنند. دادگاه‌ها موظفند اینگونه شکایات را خارج از نوبت رسیدگی و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه می‌شود محروم کنند و تا دو برابر مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه نمایند. استفاده مجدد از خدمات موکول به پرداخت هزینه‌های معوق واحد مربوط بنا به گواهی مدیر یا حکم دادگاه خواهد بود.