28 اسفند 1401

آیا پرداخت دیه بر اساس سال قتل محاسبه میشود یا سال پرداخت

دسته بندی : کیفری | قتل عمد وغیرعمد
کبری پیرداده بیرانوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وخسته نباشید، برادر من 5فروردین سال1401 مرتکب قتل عمد مادرم با ضربات چاقو شده است، و ما وراث مادرم خواهان قصاص او هستیم و رای دادگاه بر قصاص صادر شده است ولی هنوز ابلاغیه برای واریز مابه التفاوت دیه صادر نشده است. سوال من این است که با ورود به سال 1402 میزان دیه بر حسب کدام سال حساب می شود سالی که قتل انجام شده یا سالی که قاتل قصاص خواهد شد. واینکه آیا پدر بنده از پرداخت دیه سهم خواهد داشت. متشکر از راهنمایی شما

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربرگرامی ، دیه بر اساس سال پرداخت دیه محاسبه میشود ، و کسانی که تقاضای قصاص دارند باید فاضل دیه را بپردازند ، اگر پدر شما متقاضی قصاص است باید سهم خود را بپردازد در غیر اینصورت شما که خواهان قصاص هستید میبایست سهم پدر را از دیه بپردازید مگر اینکه پدر بدون قید و شرط رضایت دهد .