07 خرداد 1401

جرایم فضای مجازی و کلاهبرداری

دسته بندی : جرایم سایبری | تحصیل مال از طریق نامشروع
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام جناب وکیل وقت بخیر. بنده یک پیج اینستاگرامی بورسی دارم که فعالیت میکنم توش
دو ماه پیش یک استوری گذاشتم در پیج و کسانی که سرمایه های بالای ۱۰۰ میلیون رو جمع کردم در یک گروه و به اعتبار یک شخصی سهامی رو سیگنال کردم تحت عنوان رانتی و بازیگرمحور
اون فردی که میگفت بازیگر سهم هست خیلی مطمئن حرف میزد و بنده هم باور کردم و به اعتبار حرفش به اعضای گروه گفتم سنگین بخرند و من بازیگرشم اما متاسفانه اون شخص به بنده نارو زد و سهم ضرر سنگینی به اعضای گروه داد حالا حدود ۱۰ ۱۵ نفر از اعضای اون گروه میخوان از من‌ شکایت کنند تحت عنوان کلاهبرداری و اغفال و سیگنال دهی بدون مجوز و
...
من در اون‌ پیج تبلیغ سبدگردانی هم میکردم
بدون مجوز سبدگردانی
مدرک هم ازم فقط پیام هایی که گفتم سنگین بخرید و بازیگرسهم من هستم و نگرانی نداره و ..رو دارند
میخواستم ازتون سوال کنم ایا از لحاظ قانون این افراد بر علیه من میتونن کاری کنن؟ به جرم کلاهبرداری یا اغفال یا سبدگردانی بدون مجوز و کانال vip بدون مجوز؟؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اساسا استفاده از اطلاعات نهانی، قیمت‌سازی‌ کاذب، فراهم‌سازی موجبات افشا و انتشار اطلاعات نهانی، معامله براساس اطلاعات نهانی (سیگنال‌فروشی)، سبدگردانی غیرمجاز و اقدامات منجر به ایجاد ظاهری گمراه‌کننده از روند معاملات اوراق بهادار، اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق از هر طریق ممکن و افشای اسرار سرمایه‌گذاران از جمله جرائم بورسی است. طبق قانون بازار اوراق بهادار؛ " هر شخصی که اقدامات وی منجر به ایجاد ظاهری گمراه‌کننده از روند معاملات اوراق، ایجاد قیمت های کاذب یا اغوای اشخاص به انجام معاملات شود به حبس تعزیری تا پنج سال و جزای نقدی تا پنج برابر سودهای به‌دست‌آمده محکوم خواهد شد."