09 خرداد 1401

بیکاری در اثر تصادف و امکان مطالبه خسارت وارده

دسته بندی : حقوقی | مطالبه خسارت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با عابر تصادف کردم.رای دادگاه اومده و دیه از بیمه پرداخت شده.حالا شکایت حقوقی کردن از من بابت ۳ ماه بیکاری و شکستن موبایلشون..
مگه حقوق بیکاری رو بیمه بهشون نمیده؟ من باید این مطالبه اشون رو پرداخت کنم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اساسا شرکتهای بیـمه به هیچ عنوان خسارتی تحت عنوان بیکاری در اثر تصادف پرداخت نمی نمایند.. حال در صورتیکه خواهان مدارک مستند و مستدلی دال بر بیکاری و خسارت وارده به موبایلش، ناشی از تصادف داشته باشد، می تواند طی دادخواستی بطرفیت مقصر حادثه مطرح نماید،، فاما در قاعده کلی؛ خسارت ایام بیکاری، موضوع مربوط به بحث خسارات مازاد بر دیه است که بین محاکم در قابلیت و عدم قابلیت مطالبه آن اختلاف نظر وجود دارد، و تفسیرهای مختلفی در اینخصوص اعمال می گردد که اصـولا در حالت کلی؛ مورد قبول محاکم واقع نمی گردد.. در اینخصوص طبق رأی وحدت رویه دیوانعالی کشور که بیان نموده؛ "خسارات ناشي از تصادف و ضرر و زيان ناشي از سلب قدرت كاركردن قابل مطالبه نيست، زيرا پرداخت ديه در حقيقت خسارت ناشي از جرم است." مضاف بر اینکه؛ چنانچه مدرکی دال بر خسارت وارده به موبایلش داشته باشد، می تواند آن را مطالبه نماید.. موفق باشـید..