11 خرداد 1401

خیانت در امانت در خصوص چک امانی

دسته بندی : کیفری | خیانت در امانت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.چک ۳۰۰ میلیونی از شخصی داشتم،که برگشت خورد،خرجش کردم،بعد طرف ۴ فقره چک داد یعنی توی اقساط پرداخت،الان بابت خرج کردن چک از من شکایت خیانت در امانت کرده،در حالیکه هیچ نوشته ای مبنی بر امانت بودن در دست من نبست،ایا عنوان شکایت درسته؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ در حالت کلی با توجه به سند تجاری لازم الاجرا بودن اسنادتجاری، اصل بر غیرامانی بودن چک صادرشده می باشد، ولی در صورتیکه شاکی با دلایل ومدارک کافی، امانی بودن چک را به هرنحوی اثبات نماید، مرتکب حسب مورد به اتهام خیانت در امانت قابل تعقیب و پیگیری کیفری خواهد بود..