11 خرداد 1401

اعسار محکوم علیه و خسارات تأخیر در تأدیه

دسته بندی : اعسار | اعسار از پرداخت محکوم به
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
با درخواست اعسار فرد کلاهبردار موافقت شد
جمع پرداختی ۴۰۰ میلیون تومن
۱۰۰ پرداخت می‌کنه ماهی پنج تومن
حالا سوال اینحاست به دلیل تورم این پول من هر روز دچار کاهش ارزش میشه و اگر این پول در بانک باشه سالانه بیست درصد سود بانکی بهش تعلق میگیره ولی گفتن با پرداخت اولین مبلغ دیگر تاخیر تادیه به سی صد میلیون باقی مانده تعلق نمیگیره چکار کنم با این تورم شاید امسال بتونم پارس بخرم سال بعد پراید هم نمیشه گرفت دیگه تا پنج سال دیگر بماند

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اساسا در محکومیتهای مالی، خسارات تأخیر در تأدیه تا روز پرداخت محاسبه می گردد و این تفکر که به مابفی مانده محکومیت مالی، خسارات تأخیر در تأدیه تعلق نمی گیرد، صحیح نمی باشد.. در حالت کلی؛ حتی پس از صدور حکم اعسار و واریز پیش پرداخت، به مابقی مانده محکومیت مالی، خسارات تأخیر در تأدیه تا روز پرداخت و وصول تعـلق می گیرد.. مضاف بر این؛ صـدور حکم اعسار مانع از این نیست که در هر زمانی که اموالی بنام محکوم علیه یافت شود، قابل توقیف نباشد..