16 خرداد 1401

فسخ معامله و نحوه استرداد ثمن

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ، شخصی ملکی را فروخته است و ثمن آن را دریافت کرده است ،در حال حاضر شرایطی پیش آمده است که برای فروشنده حق فسخ ایجاد شده است در حالیکه فروشنده پول کافی برای پس دادن ثمن معامله را ندارد ، اگر فروشنده قرارداد را فسخ کند تکلیف پول خریدار چه می شود ؟ آیا خریدار می تواند تا پس ندادن ثمن معامله از سوی فروشنده جلوی فسخ قرارداد را بگیرد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ با توجه به توضیحات ارائه شده؛ با تحقق شرایط فسخ و اعمال آن، عوضین -یعنی ثمن به خریدار و مبیع به بایع (فروشنده)- مسترد می‌گردد.. حال بر فرض فسخ معامله، فروشنده بایستی ثمن دریافتی را عیـناً مسترد نماید و در صورت عدم استرداد،، خریدار می تواند با ارائه دادخواست، تقاضای استرداد ثمن را بنماید. در صورت بروز این مشکل خریدار می تواند در ابتـدا با ارسال اظهارنامه به فروشنده، تقاضای استرداد ثمن را بنمایدو اگر موفق به اخذ ثمن نشد، می تواند از طریق دادگاه با ارائه دادخواست، پول خود را پس بگیرد..