تفاوت شرط پشیمانی با خیار شرط

دسته بندی : حقوقی | بطلان معامله
لیلا اردستانی رستمی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام.من دو سال پیش زمینم را فروختم به قیمت۳۰میلیون.که مبلغ ۵میلیون هم برای سند نگه داشتن.ولی هنوز سند رو انتقال ندادم.در قراردادمون نوشته شده اگر فروشنده(من)،بخواهد معامله را فسخ بکند۱۰درصد از کل مبلغ رو به روزانه باید خسارت بپردازد...سوالم اینه که اگر در قرارداد برای فسخ کردن قرارداد، مدت معینی مشخص نشده باشد،آیا میتوانم پس از دوسال معامله را فسخ کنم یا اعلام باطل بودن قرارداد رو کنم.جواب قطعی دادگاه چی میشه بنظرتون.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما کاربر گرامی باید مفاد قرارداد شما بررسی شود ولی به نظر می‌رسد شرط پشیمانی در قرارداد شما قرارداده شده که تفاوت آن با خیار شرط این است که خیار شرط بدون پرداخت خسارت است ولکن شرط پشیمانی از قرارداد با پرداخت خسارت مقطوع و در شرط پشیمانی اگر مدت تعیین نشود موردی ندارد و معامله قابل بطلان نیست