16 مهر 1400

خرید مستحق الغیر ملک

دسته بندی : کیفری | فروش مال غیر
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
وقت بخیر من یک واحد آپارتمان را پیش خرید کرده ام بعد از خرید متوجه شده ام که فروشنده پیمانکار است و اجازه فروش نداشته پس از شکایت رای دادگاه فروش مال غیر و استرداد وجه بوده پس از آن از صاحب اصلی ملک خواستم قیمت عرصه را دریافت و سند ملک را به مصداق هر واحد یک شانزدهم (ساختمان۱۶ واحدی است) به نام خریداران بزند و او نیز پذیرفت اما تمامی واحدها حاضر به انجام نشده اند
اکنون اگر بخواهم واحدم را به کسی بفروشم و او از تمام شرایط مطلع باشد و با صاحب اصلی نیز در جریان باشد اما فقط تایید شفاهی بدهد و زمان دریافت یک شانزدهم تأیید کتبی بدهد(که آنهم معلوم نیست کی اتفاق بیافتد یا در آینده کتمان کند) آیا راهی برای نوشتن قولنامه وجود دارد که در آینده من بعنوان فروشنده مال غیر نباشم و با اطلاع کامل خریدار مبنی بر مفاد ذکر شده معامله انجام شود و منع قانونی نداشته باشد

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم چه با اطلاع وبدون اطلاع به خریدار جدید انتقال دهید شما فروشنده مستحق الغیر (مال غیر) انجام میدهید. تنها راه شما تنفیذ از مالک اصلی بنام خود میباشید و مالک از دستمزد پیمانکار نسبت به کار انجام داده مبلغ را دریافت نماید