28 خرداد 1401

انتشار تصویر پوشیده بیمار در فضای مجازی جهت آموزش

دسته بندی : جرایم پزشکی | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

من فیزیوتراپیست هستم، در اینستاگرام تصویری از خانمی در استوری گذاشتم که کامل چهره رو پوشوندم و فقط کمی از شال آبی رنگی مشخص هست.. و روی اون عکس در مورد بیماری و شرایط استرس ازدواج توضیح دادم، در دایرکت من رو تهدید کردن و فحاشی که استوری رو پاک کنم، هرچی هم میگم عکس که چهره توش، مشخص نیست، میگن من که میدونم چی پوشیده بودم، درواقع همسر این خانم اعتراض هارو کردن، آیا ممکنه برای من مشکلی ایجاد کنن؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ طبق مقررات سازمان نظام پرشکی؛ انتشار تصاویر بیماران در فضای مجازی ممنوع بوده و هر گونه تبلیغ در فضای مجازی و غیرمجازی نیاز به اخذ مجوز از سازمان نظام پزشکی را دارد. و پزشک فقـط می‌تواند بدون گذاشتن تصویر، کار خودش را معـرفی کند و گذاشتن تصاویر صورت حتی با اجازه مریض به دلیل مسائل اجتماعی ممنوع است، و در صورت عدم رعایت مقررات، با اثبات تخلف انتظامی،، بار اول توبیخ با درج در پرونده و بار دوم محرومیت ۳ ماهه، ۶ ماهه، یکساله و حتی ۳ ساله هم در پی خواهد داشت.. از نظر قانون مجازات اسلامی نیز؛ هر گونه انتشار تصاویر خصوصی اشخاص بدون اجازه آنها در فضای مجازی جرم بوده و با مجرمان برخورد قانونی صورت می گیرد.. فلذا اثبات اینکه تصویر منتشره با چهره پوشیده بوده و جنابعالی سوءنیت خاص در انتشار آن نداشته اید، با سازمان نطام پزشکی و یا مرجع قضابی رسیدگی کننده می باشد.. مؤید باشـید..