28 خرداد 1401

حکم زمین های کنده شده در دامنه کوهستان شبیه غار

دسته بندی : حقوقی | امور اراضی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

حکم زمین های کنده شده در دامنه کوهستان ( شبیه غار) که در گذشته برای اسکان حیوانات استفاده می‌شده چیست؟ شورای اسلامی روستای ما بیان داشته که اینگونه املاک ، نصف ارزش زمین روی آن روی آن برای فرد مالک و نصف دیگر برای روستا بوده و فرد مالک برای ساخت و ساز در آن باید نصف دیگر زمین را از شورای اسلامی بخرد.
(لازم به ذکر است که عرف گذشته این بوده که مالک اینگونه املاک ؛ مالک روی غار فوق هم بوده و این مسئله نصف شدن مالکیت را شورای اسلامی روستا به تازگی ایجاد کرده)
آیا این اقدام قانونی است؟ آیا میتوان از شورای روستا شکایت کرد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ اولا ادعای شورای روستا در خصوص نصف نمودن مالکیت بر ارزش زمین روی آن برای مالک و روستاییان و الزام مالک برای خرید نصف زمین مذکور از شورای روستا، اقدامی خودسـرانه بوده و فاقد وجاهت قانونی لازم می باشد.. بدیعی است در صورت داشتن مالک خاص، متعلق به مالک آن و در صورت نداشتن مالک خاص، جزو اراضی ملی و منابع طبیعی و آبخیزداری محسوب می گردند.. مؤید باشید..