04 خرداد 1402

امکان طرح شکایت افترا ...

دسته بندی : کیفری | افترا
الهه محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
کارمند دولت در پتروشیمی(بخش خصوصی) هستم
یه آقای نماینده پرسنل قراردادی یا همون قانون کار،بلند شده در اعتراض به فرمول جدید پاداش یه نامه زده به اداره ما و به همه روسا تهمت زده
با توجه به اینکه مستقیماً اسمی از ما نیاورده ولی یکی از اهداف نامه ما هستیم. آیا میتونیم ادعای حیثیت کنیم علیه ایشان؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام و احترام کاربرگرامی به موجب ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی "هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد" بنابراین انتساب صریح جرم به شخص از ارکان اساسی تحقق بزه افترا می باشد. موفق باشید