11 تیر 1401

ضرب و شتم و چگونگی اثبات بیگناهی

دسته بندی : کیفری | ضرب وجرح عمدی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
من ماه گذشته توی خیابان سر رانندگی با کسی درگیری نه چندان جدی پیدا کردم. صرفاً خط و نشان کشیدن و هول دادن. تنها حرکت خصمانه ای که من توی کل ماجرا داشتم این بود که همون ابتدای دعوا برای تحقیر و تهدید دست روی صورت ایشان گذاشتم و هول دادم، بدون هیچگونه ضربه یا فشار زیاد.
مطابق معمول مردم جدا کردن، اما طرف کمی جلوتر بهم حمله کرد. ما به پلیس زنگ زدیم و صورتجلسه شد. من ماوقع ره شرح دادم و ایشان توی اظهاراتشان گفتن که بابت مزاحمت، درگیری و کتک کاری از من شاکی هستن.
بعد یک ماه برام احضاریه آمد که ازم بابت ضرب و جرح عمدی و توهین شکایت شده. دو روز بعد از درگیری پزشکی قانونی رفته بود و براش «جرح سمت چپ پیشانی»، «تورم سمت چپ صورت»، «جرح مخاط دهان سمت راست»، «طی 2-3 روز قبل از معاینه»، همگی «در اثر برخورد جسم سخت» نوشته بودن.
توی جلسۀ اول حل اختلاف، مشخص شد که ایشان روی این مسائل خیلی مسلط هستن و گفتن که: «دو تا حارصه دارم و یک ارش، که باید بابتش 10 میلیون بدی.»
یک نکتۀ دیگه اینکه تا الان حرفی از شاهد نزده اما بعید نیست ازش که کسی ره به عنوان شاهد دست و پا کنه.
حالا سوال من اینه که با توجه به این شرحی که دادم برای اثبات بی گناهی نیاز به وکیل دارم یا نه، خودم میتانم دفاع کنم؟ اگه توصیه ای داشته باشید که بهم کمک کنه، ممنون میشم که بهم بگید.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ با توجه به توضیحات مطروحه شما؛ با وجود صدور گواهی پزشکی قانونی، با توجه به اصل وجود درگیری فیمابین، عدم انتساب صدمات وارده از جانب رفتار شما، شرایط دفاع سختتر بوده، بطوریکه بایستی عدم انتساب صدمات وارده از طرف شما اثبات گردد که در نوع خود مشکل می باشد.. متاسفانه در صورت اثبات وقوع اصل وجود درگیری، استخدام وکیل نیز کمکی بشما نخواهد کرد.. در حالت کلی؛ موضوع مطروحه نیاز به بررسی دقیق و ارائه راهکارهای لازم دارد که در این مقـوله کوتاه نمی گنجد،، در صورت تمایل از طریق رزرو مشاوره تلفنی اقدام کنید تا راهنمایی کامل را دریافت نمایید..