11 تیر 1401

شکایت از حیث مالکیت ادبی و انتشار غیرقانونی کتاب

دسته بندی : مالکیت معنوی | مالکیت فکری
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من نویسنده هستم و کتابی رو در انتشارات ارشدان نوشتم که حقوق مادی و‌معنوی آن در اختیار خودم هست اما انتشارات اقدام به توزیع و فروش کتاب برای خودش کرده ، میخواستم بدونم چطور میتونم تا شکایتی رو تنظیم و‌پیگیری کنم متشکرم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ شما می توانید با تنظیم شکواییه ای در اینخصوص بر علیه مرتکب، تقاصای رسیدگی و صدور حکم بر مجازات قانونی وی را بخواهید.. مطابق ماده ۲۳ قانون حمایت حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان: “هرکس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را که مورد حمایت این قانون است، به نام خود یا به نام پدید آورنده، بدون اجازه او یا عامداً به شخص دیگری غیر از پدید آورنده نشر یا پخش یا عرضه کند، به حبس تادیبی از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.” این جرم صـرفا از سه طریق امکان ارتکاب دارد و عمل مرتکب ممکن است نشر یا پخش یا عرضه اثر دیگری باشد.. حالیه این اعمال در صورتی جرم می باشد که بدون اجازه پدید آورنده اثر انجام گیرد و در صورت اجازه پدید آورنده اثر، جرمی از جانب منتشر یا پخش یا عرضه کننده صورت نگرفته است.. لازم به ذکر است؛ در صورتیکه شما بعنوان صاحب اثر، صـرفاً حق نشر اثر را به دیگری داده باشید، ولی شخص مذکور علاوه بر نشر اثر اقدام به پخش یا عرضه نیز نموده باشد، در این صورت علیـرغم اجازه نشر اثر از سوی صاحب اثر، همچنان جرم پخش یا عرضه واقع شده است.. مطابق ماده ۱ قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی: اشخاصی که عالماً یا عامداً اقدام به تکثیر غیرقانونی کتاب نموده باشند، علاوه بر تأدیه خسارات شاکی خصوصی به حبس جنحه‌ای از سه ماه تا یک سال محکوم خواهند شد.. موفق باشید..