11 خرداد 1402

فسخ قرارداد و بازگرداندن عوضین

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
مرضیه صفدری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

برای قولنامه ای که معامله زمین بود بعلت عدم وصول چکها درموعد مقررحق فسخ داشتم که محقق شد وباخریدارقراردادمون را فسخ کردم وفعلا بعلت عدم قطعی رای اقدام به تحویل نکردم سوالم اینه زمین توسط خریدار به شخص ثالث فروخته وطبق مبایعه نامه انتقال یافته وهمین شخص ثالث زمین راساخت وساز کرده الان تکلیف من چه میشود آیاتخریب میدن یا من راباهمین شخص ثالث طرف میکنن ویا باخریدار

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و درود با توجه به فسخ معامله و لزوم بازگرداندن عوضین پس از فسخ، طرفین باید عوض و معوض رابه جای اول خود بازگردانند. در معامله شما در وهله اول طرف ملزم به پس دادن مالی است که در یافت کرده . معمولا اانتقال به ثالث را دادگاه ها تلف محسوب نمیکنند اما اگر در حکم تلف رای دهند خریدار باید بدل مال یعنی قیمت به روز مال را به شما پرداخت کند.