12 خرداد 1402

تغییر در مشاعات بدون رضایت سایر مالکین

دسته بندی : شهرداریها | سایر دعاوی
رقیه بختیاری
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام

در یک ساختمان دو طبقه صاحب آپارتمان همکف قصد دارد

پنجره های آشپزخانه واتاق خواب خودرا که هردو در خیابان اصلی

هستند و پنجره های آنها در نمای ساختمان قرار دارند را تعویض

و تبدیل به دوجداره کند ونیز تعداد آنها راکم یا سایز آنها

راکوچکتر نماید

باتوجه به اینکه این پنجره ها در نما واقع هستند ونما جز مشاعات

است وی بدون موافقت مالک دیگر قادر به انجام چنین کاری

است؟

علاوه براین اعلام می‌کند بعداز تعویض پنجره ها ی مذکور قصد دارد نمای آن بخش را که اکنون سیمانی است را سنگ نماید وبا توجه به مشاع بودن نما بنده در هزینه های این بخش شریک هستم در حالیکه بنده مشکل مالی داشته واصلا راضی به این امر نمیباشم

حال آیا وی قادر به تغییر نما وسنگ کردن بدون رضایت بنده است ؟ آیا بنده در هزینه ها شریک هستم ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر کاربر گرامي طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمان‌ها: ”هیچ‌یک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که مرئی و منظر باشد، بدهند.”بنابراین هیچ‌کس نمی‌تواند به‌صورت مستقل تصمیم بگیرد بخشی از مشاعات ساختمان را بنا به سلیقه یا نیاز شخصی خود تغییر دهد. در حقیقت برای ایجاد کوچک‌ترین تغییری در قسمت‌های مشترک یک ساختمان مثل تغییر در نمای ساختمان همه‌ی سکنه‌ی آن باید به نقطه‌نظر مشترک برسند؛ مخالفتی برای این تغییر از جانب هیچ‌کدام از ساکنین وجود نداشته باشد. موفق باشید