27 آذر 1401

استفاده از رونوشت مجعول بدون اصل

دسته بندی : کیفری | استفاده از سند مجعول
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام یه بانکی به کارکنان یه شرکت وام حدود۵۰ میلیون میده البته با سندمسکن.حتی خود بانگ هم میگه سند فقط برا تشکیل پرونده هست وجعل یا اصلش مهم نیست اگریه سند ملکی روکپی بگیریم و روی اسمش یه اسم دیگر بنویسیم و با اون سند غیر واقعی یا جعلی وام گرفته شود درصورتی که بانک هم از غیر اصل بودنش هم درجریان باشد حکم این نفری که جعل کرده چیه. فقط کپی رو تحویل بانک بدهدبدون دادن امضا زیر سند یا...

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :
ورود و ثبت نام

ثبت نام در وکیل وند به منزله قبولی کلیه قوانین وبسایت می باشد.

برای مشاهده پاسخ ابتدا روی دکمه کلیک کنید

با درود؛ کاربر محترم؛ با توجه به ماده۵۲۳ قانون مجازات اسلامی و تعریف قانونی جعل و استفاده از سند مجعول؛ جعل فتوکپی غیر مصدق اسناد عادی و رسمی و استفاده از آن چون امکان اضـرار به غیر را ندارد، جعل جزایی محسوب نمی‌شود، و اساسا کارشناسان استکتاب خط ‌و إمضـاء اصـولا اصل سند ادعایی را اساس بررسی و تطبیق نظریه کارشناسی خود قرار می دهند،، لکن چنانچه فتوکپی اسناد رسمی تصویب شده باشد، جعل در آنها و نیز استفاده از آنها جرم و مرتکب آنها قابل تعقیب کیفری است.. طبق نظریه اداره حقوقی شماره ۹۰۶۷: ”نظر به اینکه در بسیاری از ادارات و مراجع از تصاویر اسناد و مدارک استفاده می شود، جعل در تصاویر این قبیل اسناد و مدارک جرم و مشمول ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی است.. مؤید باشـید..