27 آذر 1401

مسئولیت فروشنده در قبال اختلافات حدود ملک

دسته بندی : حقوقی | امور اراضی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ، قطعه زمین کشاورزی که محصور نمی باشد سند آن دفترچه ای است که موقعیت ملک در آن حدی به حدی تعریف شده است ، و نسبت به املاک مجاور که آنها هم محصور نمی باشند به صورت حدی تعریف شده است ، ملک‌ مورد نظر با بیع نامه معامله شده است و کارشناسان ثبتی هم به طور جزیی در مورد مرز بین این ملک و ملک مجاور اختلاف عقیده دارند ، در حال حاضر خریدار این ملک بر سر حد و حدود با ملک مجاور به مشکل خورده اند ، سیوالی که داشتم این است که اگر اختلاف بین حد و حدود خریدار ملک و ملک مجاور حل نشود آیا فروشنده ملک نسبت به خریدار مسیولیت حقوقی دارد ؟ و آیا خریدار ملک می تواند از فروشنده خسارت یا غرامت بگیرد ؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ حسب قانون مدنی؛ اگر بعد از قبض، مبیع با مفسده ای مواجه شود، بایع ضامن است و باید ثمن را مسترد دارد و در صورت جهل مشتری به وجود فساد در معامله، از عهده غرامات وارد شده بر مشتری نیز برآید و چون ثمن در اختیار بایع بوده است.. حال در صورتیکه اختلاف بین حد و حدود خریدار ملک و ملک مجاور حل نشود، و خریدار قبل از معامله، آگاه به موضوع نبـوده باشد، فروشنده ملک نسبت به خریدار مسئولیت حقوقی داشـته و با توجه به اطلاق عنوان غرامات در ماده ۳۹۱ قانون مدنی؛ (الزام بایع مبنی بر جبران خسارات)، خریدار می تواند با اثبات مراتب، علاوه بر مطالبه رد ثمن، غرامات وارده را نیز مطالبه نماید.. مؤید باشـید..