27 آذر 1401

بازاریابی شـبکه ای،، قانونی یا غیرقانوی.؟

دسته بندی : جرایم سایبری | تاسیس و عضویت در شرکت های هرمی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من در خصوص بازاریابی شبکه ای که به زیر مجموعه هاش پولی تحت عنوان کارانه پرداخت میکنه سوال دارم.که ایا قانونیه یا نه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ در بازار یابی شبکه ای؛ چنانچه فروش مبنای پرداخت کمیسیون باشد: به این مفـهوم که؛ پورسانت فقط در ازاء فروش محصولات و خدمات که از طریق توزیع کننده و شبکه فروش آن انجام گیرد و نشان دهد که محصولات شرکت دارای ارزش واقعی در بازار بوده و در انبارها ذخیره نشده است. و یک طرح بازپرداخت قانونی از پرداخت پاداش و یا پورسانت، صـرفاً به دلیل حمایت یا جذب اعضاء خودداری می نماید،، اشکالی ندارد،، ولی اگر پورسانت بر مبنای عضوگیری پرداخت شود، یک اقدام غیر قانونی است.. اساسا در حالت کلی؛ تمـرکز بر جذب افراد بیشتر به جای فروش محصول، پرداخت پورسانت براساس میزان فروش مجموعه، تعیین حجم مشخصی از فروش و عدم وجود طرح منطقی برای سرمایه‌گذاری از مصادیقی است که ماهیت هرمی یک شرکت را آشکار می‌سازد. با توجه به بند(ز) الحاقی به ماده یک قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۳۶۹؛ «تاسیس، قبـول نمایندگی و عضوگیری در بنـگاه، موسسه، شرکت یا گروه، به‌منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضای به نحوی که اعضای جدید جهت کسب منفعت، افراد دیگری را جذب نموده و توسعه زنجیره یا شبکه انسانی تداوم یابد.» جرم است و قابل تعقیب و پیگیری کیفری می باشد.. #در صورت تمايل مي توانيد از خدمات مشاوره تلفنی، متخصصین مجرب سايت نیز بهره مند شويد.