27 آذر 1401

فسخ معامله بلحاظ خیار عیب

دسته بندی : حقوقی | فسخ معامله
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام
من یه قولنامه معاوضه خودرو دارم که در آن نوشته
1-خودرو به رؤیت کامل خریدار درآمده و معامله قطعیست
2- کلیه خیارات از طرفین ساقط میگردد.
3- مبلغ فسخ قرارداد 5 میلیون تومان
حالا موضوع اینه که خودرویی که ما فروخته ایم از نظر شماره گذاری دچار مشکل شده و فک پلاک انجام نمیگیرد بعلت اینکه سر عقب خودرو بدون هماهنگی با پلیس تعویض شده و در قولنامه هم ننوشته ایم که سر عقب عوض شده
حالا طرف میخواد معامله رو فسخ کنه
سوال من اینه که مبلغ فسخ رو من باید بپردازم یا طرف مقابل؟
دوم اینکه باتوجه به شرایط قولنامه اصلا امکانش هست که بتونه فسخ کنه؟
یه پنجاه روزی از معامله میگذره

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود؛ کاربر محترم؛ طبق قانون؛ اگر بعد از معامله معلوم شود که مبیع معیوب بوده، مشتری مختار است در قبول مبیع معیوب با اخذ ارش یا فسخ معامله.. فلذا در سئوال مطروحه علیرغم اسقاط کافه خیارات؛ چون عیب فوق الذکر، عیبی پوشیده و مستور بوده، بنابر این اسقاط خیارات، شامل عیب مذکور نشده و خریدار به راحتی می تواند معامله را به دلیل وجود خیار عیب و تدلیس فسخ نماید. مؤید باشید..