27 آذر 1400

چه کسی مسئول پرداخت دیون متوفی است

دسته بندی : حقوقی | چک حقوقی
محمدرضا شجاعی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

پدربزرگ من فوت شده، قبل فوت یک چک قبل از مرگش نوشته به وجه مادربزرگم که به احتمال زیاد مادر بزرگم جعل کرده، الان برای پدر من ثنا اومده نوشته شده وصول وجه چک مبلغ چک هم نوشته، یعنی پدرم باید پرداخت کنه؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام سوال شما دارای جنبه های مختلف حقوقی است اما به طور خلاصه می‌توان گفت اولا چنانچه نسبت به امضای چک توسط پدربزرگ خویش تردید داشته باشید پدر شما می‌تواند در جلسه اول ادعای تردید نسبت به امضای چک را مطرح کند ثانیا دیون متوفی صرفا از اموال و ماترک متوفی پرداخت می‌شود و ورثه هیچ تکلیف قانونی جهت پرداخت دیون متوفی از اموال خود را ندارند ولی چنانچه سهم الارث خود را قبل از پرداخت دیون متوفی دریافت کرده باشند صرفا به میزان سهم الارث دریافتی از ماترک متوفی مسئول پرداخت دیون متوفی هستند. مضافا اینکه مطالب گفته شده بخش کوچکی از مسائل مربوط به سوال شما بود بنابراین پیشنهاد می‌شود از طریق مشاوره تلفنی جهت بررسی دقیق تر موضوع اقدام کنید.