13 دی 1400

کارمند یا کارمندانی که در حفاظت از اطلاعات دقت نداشتند مجازات جرمشان چیست؟

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام‌ سوالی داشتم و میخواستم مطلع بشم که اگر ماموران و کارمندان دولتی که مسئول حفظ اطلاعات سری هستند و برای حفظ آنها آموزش دیده اند سهوا و با خطا موجب گردند اشخاص فاقد صلاحیت به این اطلاعات دست یابند مجازات این جرم چیست؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام خدمت شما چنانچه کارمند یا کارمندانی که در دولت با توجه به موقعیت شغلی که وظیفشان حفظ داده ها و اطلاعات سری یا سامانه مربوط هستند و آموزش های لازم را گذرانده باشند و داده ها و اطلاعات و سامانه های سری و مذکور در اختیار آنها قرار داده شده باشد که بر اثر بی احتیاطی و بی مبالاتی یا رعایت نکردن تدابیر امنیتی این کارمندان باعث شوند که اشخاص عادی مهاجم یا فاقد صلاحیت به این اطلاعات،داده ها،حاملهای دادهیا سامانه های مذکور دسترسی پیدا کنند. مطابق ماده ۷۳۳ در قانون مجازات اسلامی بخش (جرائم رایانه ای)این ماموران و کارمندان به حبس از نودو یک روز تا دوسال و یا پرداخت جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هردو مجازات و انفصال از خدمت(بیکار شدن)از شش ماه تا دوسال محکوم خواهند شد.