24 دی 1400

سرقت علمی و ضوابط ان

دسته بندی : کیفری | سرقت
مصیب قادری چشمه گچی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با عرض سلام و ادب
بنده با یکی از دوستان که می‌خواست از کسی با عنوان سرقت علمی شکایت کند، بحث میکردیم که صحبت به موضوع عدد سازی و درست کردن نتایج ساختگی در تحقیقات و پایان نامه ها رسید میخواستم بپرسم این کار هم جرم کیفری است؟ و مثلا در صورت اثبات حبس دارد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر محترم سرقت علمی بدین نحو است که شخصی، از مثاله یا پاین نامه دیگری استفاده و خارج نویسی کند بدون اینکه به نویسنده اصلی ارجاع دهد. یا مثلا سرقت ایده یا طرح که قطعا خودتان به آن واقف هستید. در خصوص اینکه فرمودین عدد سازی یا درست کردن نتایج ساختگی باید بگویم که جنین چیزی جرم انگاری نشده در قوانین موضوعه اما اگر این نتایج را به شخصی متتسب کنید و ان فرد پیگیر شود میتواند علیه شما به جرم افترا و نشر اکادیب شما را تحت پیگرد قرار دهد. موفق و موید باشید.