25 دی 1400

مطالبه اقساط وام از ضامن بیش از مبلغ وام

دسته بندی : حقوقی | پولی وبانکی
حامد جمشیدوند
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ، من ضامن شخص وام گیرنده ای شدم در حدود ۱۵ سال پیش و یک چک ۵ میلیونی بابت ضمانت ، نزد موسسه مربوطه گذاشتم ، وام گیرنده بعد از پرداخت تعدادی از اقساط به شهر دیگری نقل مکان کرد و من دیگر دسترسی به ایشان نداشتم ، ۲ سال پیش حسابهای من مسدود شد و روی چک ۵ میلیونی اقدام شد ،
من در حال حاضر به موسسه مراجعه کر م که ان وام را تسویه کنم و چکم را ازاد کنم ، ولی موسسه مربوطه رقمی حدود ۲ برابر مبلغ چک من را مطالبه میکند و اصرار دارند که باید این مبلغ را کامل پرداخت کنم ،
ایا ایشان با توجه به این که مبلغ چک ۵ میلیون هست میتوانند مرا در دادگاه محکوم کنند ، ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

سلام و درود کاربر محترم متاسفانه موسسات و بانک ها به جهت اینکه ضامن ملزم به پرداخت می شود تا آخرین لحظه برای وصول اقساط اقدام نمیکنند چراکه اقساط با سودی مواجه می شود که در قرارداد اولیه درج شده است و با عدم پرداخت توسط وام گیرنده ضامن را مطلع نمیکنند جهت پرداخت اقساط لذا شما می توانید در دادگاه دفاع کنید که: موسسه مربوطه جهت مطالبه اقساط فقط به وام گیرنده مراجعه کرده اند و بعد از گذشت 2 سال برای بنده ابلاغیه ارسال گردیده و بانک با نیت تعلق خسارات تاخیذ تادیه این اقدام را به تاخیر انداخته است موفق باشید موفق باشید