07 بهمن 1400

ایا پرداخت ارز دیجیتال به شخص و عدم تحویل قابل شکایت است ؟

دسته بندی : کیفری | تحصیل مال یا وجه یا منفعت و یا امتیاز مالی از طریق استفاده غیر مجاز از سیستم رایانه ای
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
شکایات متعددی در خصوص سایتی که مبلغی به صورت ارز دیجیتال دریافت کرده و اصل و سود آن را باز نگردانده است، انجام شده است. اما بازپرس پرونده به دلیل قابل پیگیری نبودن ارسال ارز دیجیتال، حکم به منع تعقیب گردانندگان سایت صادر کرده است. آیا در صورت اعتراض به حکم مذکور، امیدی به پیگیری از سوی دستگاه قضایی وجود دارد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اولا اصل موضوع که منشاء طرح دعوی قرارگرفته مهم است ۱- اگر شما مبلغ ارز دیجیتال به شخصی قرض دادید و مسترد نمی کند این موضوع اصلا کیفری نیست و جنبه حقوقی دارد و قابل مطالبه است ۲-اگر شخص به حساب کاربری شما به صورت غیر مجاز وارد شده مشمول ماده ۷۲۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) است که بیان میدارد «هر کس به طور غیر¬مجاز به داده¬ها یا سیستم¬های رایانه¬ای یا مخابراتی که به وسیلۀ تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست و پنج میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.». هر چند ماده یک قانون جرایم رایانه ای نیز به این مورد اشاره دارد