جعل چک

دسته بندی : کیفری | جعل
الهام دربندی فراهانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام. در یک شکایت جعل چک، کارشناس تایید کرده که خط تحریر چک با خط متهم تطابق دارد و امضای چک نیز جعلی است.
متهم ادعا میکند چک را از شخص ثالثی گرفته و فقط مبلغ و تاریخ را در آن نوشته است.
پرونده در دادسرا است و کیفرخواست صادر نشده.
1- آیا ممکن است از اتهام جعل تبرئه شود؟
2- تقریبا مطمئن هستم که امضای چک نیز توسط متهم انجام شده است. چه راهکار قانونی برای انتساب امضا به متهم وجود دارد؟ (تصور من این است که خودکاری که متن و امضا با آن انجام شده است یکسان است ولی میترسم تقاضای کارشناسی دهم، متهم بگوید خودکار را از کسی که چک را به من داد گرفتم و تحریر کردم و اینگونه خود را تبرئه کند. توضیحا اینکه فردی که چک را به متهم داده است سابقه دار و فراری است - همچنین، متهم این پرونده نیز دو فقره جرم کلاهبرداری و فروش مال غیر دارد.)
3- این چک جعلی را بابت یک طلبی به من داد، آیا جرم کلاهبرداری نیز محقق شده است؟
با تشکر.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام. دادگاه در این گونه موارد بر اساس نظر کارشناس رای صادر میکند لذا چنانچه امضا جعلی باشد جعل محقق شده و تبرئه نخوهاد شد اما چنانچه شما با متهم به نظر کارشناسی اعتراض کنید بنا به صلاحدید دادگاه ممکن موضوع موضوع مجددا به کترشناس ارجاع شود و نطر دادگاه براساس نظریه کارشناسان صادر خواهد شد و ضمنا جرم ادتکابی در صورت اثبات جعل نه کلاهبرداری