قواعد مربوط به انتشار و ترجمه

دسته بندی : رسانه | کپی رایت
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام. آیا دوبله کردن ویدیوهای آموزشی خارجی با موضوعات علمی، ورزشی، هنری (برای مثال ویدیوهای یوتیوب) و سپس بازنشر آن در شبکه‌های اجتماعی به قصد اینکه مردم فارسی زبان از اطلاعات آن ویدیو بهره‌مند شوند؛ یا به همین ترتیب، ترجمه‌ی متون آموزشی (علمی، ورزشی، هنری) موجود در سایت‌ها، کتب یا مجلات خارجی و سپس بازنشر آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، (در هر دو مورد همراه با ذکر منبع)، هیچ منع و یا مشکل قانونی (از لحاظ قانون کپی‌رایت) در کشور ما دارد؟ یا در واقع، نفس این کار از لحاظ قانونی بلامانع هست؟ با تشکر.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه این آثار اولین بار توسط شما منتشر شود منع قانونی ندارد البته باید قوانین جمهوری اسلامی در خصوص رعایت اخلاق حسنه و عدم انتشار موارد جنسی و مستهجن و مبتذل رعایت شود