دفاع در برابر ادعای جعل و کلاهبرداری

دسته بندی : کیفری | جعل
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وعرض ادب واحترام از خدمتتون این سوال رو داشتم که من چند ماه پیش با یکی از دوستانم که مغازه سوپر مارکت داشتن به صورت شراکتی که محصول از من وفاکتور فروش ازایشان اقدام به فروش برنج می کردیم که چندین معامله انجام دادیم وایشان درصد خودشون هم به صورت کالا هم به صورت نقدی برداشت می کردند تا آخرین فاکتور که قرار بود یک مقدار برنج به شخصی بفروشیم وایشان فاکتور فروش بارمهرمغازه خودشون صادر کنندودرصدشون رو بردارند که همین طور هم شد که من فاکتور فروش رو خودم نوشتم وایشان مهرکردند وفاکتور رو ارسال کردیم برای خریدار وخریدار یک مبلغ رو به عنوان بیانه به حساب بنده واریز کردندوقرار شده درمقابل باقی مانده وجه فاکتور یک کالای دیگه رو به ما بفروشند وهمزمان باتحویل برنج ها، کالای موردنظر رو به ما تحویل دهند که این روند حدودا یک ماه طول کشید. لازم به ذکر است درزمان نوشتن فاکتور برنج پدراینجانب در مکان مغازه حضور داشتندوشاهد کل ماجرا بودند. ازآنجایی که ما با دوستمون توافق کرده بودیم که یک درصدی رو ایشان بردارند وچون اصرار داشتند که لازم دارند سود حاصله از این فکتوررو من علی الحساب یک مبلغی رو به حساب ایشان واریز کردم که مستندات آن موجود هست. وتمامی این مکالمات یا به صورت حضوری بوده یا تلفنی یا چت در واتساپ بوده ودر پیام های ردو بدل شده در واتساپ چندین بار به این فاکتور، حجم فروش کالاو اسم خریدار توسط ایشان یعنی همین دوستم اشاره شده که از متن این پیامک ها اسکرین شات گرفتم وحتی بابت همین فاکتور درخواست سهمشون رو کردند که پرینت پیامک های واتساپ موجوده. بابت همین موضوع یک بحث باهم داشتیم واین آقا به پدررومادرم که هروقت به مغازه ایشان مراجعه می کردند برای خرید بیان می کردند که همچین فاکتوری صادر شده وقرار بوده من سهمشون رو بدم ولی کامل پرداخت نکردم. پدر ومادرم کاملا این موضوع آگاه هستند. بعد از حدودا یک ماه آقای خریدار نتوانستند به تعهدشون عمل کنند وگفتند فاکتور رو مرجوع می کنندکه بنده هم این موضوع رو با همین دوستم مطرح کردم وایشان قبول کردند که بنده بیانه رو به خریدار پس بدم وفاکتوررو باطل کنیم. که همین امرهم انجام شد وبیانه رو مرجوع کردیم وفاکتورمون رو گرفتیم که دست بنده هست. از آنجایی که دوستم مستاجر پدربنده بودند وبه دلایل مالی نتوانستند با پدر اینجانب برای ادامه همکاری توافق کنند مجبور به تخلیه مغازه شدند وازاینجا به بعد رویشون با من عوض شدواول گفتند من باید طبق توافق درصد سهم ایشان رو پرداخت کنم درصورتی که خودشون قبول کردند قبلا که فکتور رو مرجوع کنیم. بعدا مخالفت بنده ایشان رفتند از بنده به جرم جعل وکلاهبرداری شکایت کردند وادعا کردند اون فاکتوری که بنده درحضور ایشان وپدرم نوشتم وخودایشان مهر کردند رو بنده جعل کردم ومهرمغازه ایشان رو دزدیم که این فاکتور رو صادر کردم. سوال از خدمتتون این بود که این فاکتور در حضور ایشان وپدر صادر شده همچنین راجب درصدشون چندین بار به پدر ومادرم صحبت کردند. آیا من متوانم به شهادت پدر ومادرم استناد کنم؟ درواتساپ در پیامک هایی که باایشان داشتم وپرینت گرفتم خود این آقا چندین بار به حجم فاکتور واسم خریدار اشاره کرده واز بنده درخواست پول داشتند. من می توانم به این پیام ها استناد کنم؟ که این آقا قبل از این ادعاشون به صادر شدن این فاكتور کاملا آگاهی داشته وحتی در رابطه با آن سهمشون رو میخواستند. رسید واریزی به‌حساب این آقا موجود ودر واتساپ برایش ارسال شده

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص موضوع مطروحه شما میبایست گفت ک با طرح شکایت از جانب ایشان و در جریان رسیدگی بار اثبات ادعا بردوش ایشان هست علیهذا جعل مهر و اسناد عادی قابل کارشناسی بوده و اصولا اگر جعلی رخ داده باشد توسط کارشناس مربوطه قابل تشخیص هست اگر هم نباشد ک جای نگرانی ب هیچ وجه وجود ندارد در ضمن در خصوص امکان استناد ب شهادت پدر و مادر بله این امکان را دارید و منع قانونی ندارد و در ضمن ب متن پبام های رد و بدل شده فی مابین نیز میتوان بعنوان اماره استناد کرد موید باشید