دعوی موجر و مستاجر و حکم تخلیه چگونه است؟

دسته بندی : حقوقی | موجر ومستاجر
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
از سال حدودا 92 تا 99 یک بابا مغازه پدرم در اختیار شخصی بوده . و به دلیل مجاورت با یک باب مغازه همان شخص و با اجازه پدرم به صورت دستی قرار بر این شد تا مقداری از دیوار مابین این دو مغازه برداشته شه و در روز پس دادن ملک با هزینه خودشون دیوار دوباره کشیده شه . در سال 99 با درخواست پدرم ملک مذکور به صورت قولنامه ای به من واگذار گردید به عنوان ارث . پس اخرین قرار داد اجاره اینبار با نام من نوشته شد و هیچ گونه اشاره ای به برداشتن دیوار بین نکردیم . الان بعد از گذشت حدودا 7 کرایه ندادن به بنده یک چک جدید دادن و از من رسید گرفتن ولی اقدام به ثبتش نمیکنه (مستاجر) . سوال اول اینجاست که ایا من میتوانم به دلیل پرداخت نکردن اجاره این مدت و با اینکه رسید دریافت چک دادم اقدام کنم تا از شورای حل اختلاف حکم تخلیه بگیرم؟
سوال بعدی اینجاست که ایا میتوانم حالا که ایشان قصد بر اذیت و ازار بنده داره من هم به عنوان مالک جدید از انجایی که با من توافقی جهت برداشتن دیوار مابین مغازه ها نشده شکایت کرده و حکم فسخ قرار داد و در نهایت تخلیه بگیرم ؟
و مورد سوم با فرض بر اینکه قاضی در دو مورد بالا هیچ گونه حقی برای من قائل نشود و من برای جبران خسارات این مدت این کار را انجام بدم = با توجه به اینکه مدت قرار داد مثلا 3 ماه دیگه به اتمام میرسه اگر بنده با مستاجری (جدید) قرار دادی ببندم و در اون قرار داد توافق کنم اگه ملک را در زمان معین که پایان قرار داد قبلیست ، تحویل ندهم باید روزانه مبلغ 500 هزار توان جریمه بدهم و اگر مستاجر قبلی من ملک را در زمان پایان قرار داد تحویلم ندهد که مطمعنم نمیدهد ایا امکان شکایت از مستاجر قبلی رو دارم تا این ضرر و زیان مستاجر جدید رو ازش بگیرم یا خیر . با تشکر از صبرتان

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم بهتر بود که از تماس تلفنی استفاده تا نتیجه مطلوب تری دریافت نمایید با این حال اول اینکه قرارداد شما با طرف مقابل ربطی به دیوار بر داشتن دیواره وسط ندارد اما شما می‌توانید بدوا با ارسال اظهارنامه نسبت به ثبت چک از وی بخواهید تا اقدام لازم را انجام دهد در غیر این صورت به علت اجور معوقه میتواند حکم تخلیه ای را بخواهید نگران رسید نباشید چون نمیتواند ادعای در مورد رسید نماید چون چک ثبت نگردیده است پس رسید منتفی و بدون اعتبار میشود اما در مورد قرارداد جدید در اظهارنامه نیز قید نمایید در صورت اتمام قرارداد تخلیه از سوی مستاجر انجام نگیر با توجه به قرار داد با مستاجر جدید خسارت را باید پرداخت نماید شما تا زمانی که قرارداد مستاجر قبلی به پایان نرسیده است مبهتر است قرارداد جدید تنظیم ننمایید