افتراق وجه انتقال مال غیر با معامله فضولی

دسته بندی : کیفری | انتقال مال غیر
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام،وعرض پوزش،به۳نفر چندین قولنامه زمین دست نویس وبنگاهی ویک وکالت بلاعزل دادم به جهت رفع اختلاف ازطریق قانونی وجنبه خرید وفروش قیدشده درقولنامه هاو از شماره پلاک سندهای خودم که جانمایی نشده هنوز ومال پدربزرگم بوده متعلق به ۱۳۱۶ که بنده ورثه شناخته شدم، اما ادرس زمینی رو قید کردم که بابت این سندها اختلاف دارم باشخصی برسر مالکیتش از۱۳۸۷ تاکنون بصورت شخصی ودردادگاه پرونده ای نداریم درحال حاضرواین۳نفر از بنده به فروش مال غیر شکایت کردند(سوءاستفاده کردند)واگر شکایتشون تبدیل به معامله فضولی بشه بااثبات عدم سوء نیتم چون شماره پلاک خودم روقید کردم وتوان اثبات اینکه به جهت انجام کاری حقوقی براشون قولنامه دادم روندارم وبنده به معامله فضولی محکوم بشم آیا معامله فضولی زندان دارد؟وبنده باید مبلغی که درقولنامه ها قیدشده رو به این ۳ نفر برگردونم؟مثلا اگر حقوق بگیر اموزش وپرورش باشم ونداشته باشم کل مبلغ رو نقدا ویکجا پرداخت کنم و۳ میلیون تومان حقوق بگیرم ماهانه چقدر برای هر۳ نفر مسدود میشه از ۳میلیون تومان حقوقم؟ وزندان هم دارد یاخیر خیلی مچکرم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه موضوع به دلیل فقدان سو نیت از انتقال مال غیر به وجه حقوقی و معامله فضولی تبدیل شود دیگر برای شما مجازات در نظر گرفته نمی‌شود چه مجازات حبس چه مجازات جزای نقدی و فقط در صورت اثبات معامله فضولی و بطلان آن به دلیل عدم رضایت مالک اصلی شما محکوم به پرداخت مبلغ پرداختی خریداران (هرچند در موضوع شما طرفین اساسا وجه پرداخت نکرده ) و خسارات می‌شود و امکان اعسار آن وجود دارد و طبق قانون فارغ از قبول یا رد اعسار تنها یک چهارم حقوق کارمند قابل توقیف است .