انعقاد قولنامه صوری ، تحقق یا عدم تحقق بزه انتقال مال غیر ، اعسار از پرداخت

دسته بندی : کیفری | انتقال مال غیر
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام واقعا پوزش میطلبم از اینکه زیاد سوال میپرسم از خدمتتون،۲سنداز پدربزرگم ثبتی مال سال۱۳۱۶ بهشماره پلاک۵۶۵پیداکردم درسال ۱۳۸۷،که جانمایی نشدن از۸۷ تاکنون واز۸۷ تاکنون باشخصی اختلاف دارم برسر مالکیت زمینی بابت این دوسند نه دردادگاه بلکه بصورت شخصی البته در دادگاهم اختلاف داشتیم، درسال۹۰ تا۹۵ به۳نفرچندین قولنامه بنگاهی ودست نویس ویک وکالت بلاعزل دادم وجنبه خرید وفروش زده شد درقولنامه ها و از شماره پلاک ۵۶۵ سندهای خودم قولنامه کردم براشون اما ادرس زمین مورد اختلاف رو قید کردم به عنوان پلاک ۵۶۵ البته هنوز سندهام جانمایی نشدن وزمین مورد اختلاف مشخص نیست مال منه یانه،که اگر تونستند از نظر قانونی رفع اختلاف کنندوزمین رو تحویلم بدندقولنامه ها دستمزدشون باشه که نتونستند والان دارن سوء استفاده میکنن از قولنامه ها و وکالت بلاعزلی که دادم بهشون، وازم به جرم فروش مال غیر شکایت کردند الان چون ازشماره پلاک سندهای خودم قولنامه کردم براشون عدم سوء نییم احراز میشه!واگر شکایت فروش مال غیر این ۳نفر تبدیل به معامله فضولی بشه بنده یک خانم هستم از همسرم جدا شدم درسال ۸۳وحقوق بگیر اموزش وپرورش هستم ماهی ۳ تومن حقوقم هست ایا باید مبلغی که درقولنامه های این ۳ نفر قید شده رو بهشون برگردونم بهمراه خسارت؟جمع مبلغ کل قولنامه های هر۳ نفر چیزی حدود ۴۲۰ میلیون تومانه من اصلا بهشون نفروختم وهیچ پولی ازشون نگرفتم اما نمیتونم ثابت کنم مدرکی ندارم هنوز پول هم ازم گرفتن مدرکی ندارم برای اثبات درصورت محکوم شدن به معامله فضولی آیا پیش پرداخت هم باید بدم؟ چقدر پیش پرداخت باید بدم اگر نداشته باشم حکم جلبم صادر میشه یا کل حقوقم توقیف میشه یا اصلا پیش پرداخت باید داده بشه خیلی مچکرم و واقعا عذرمیخوام

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام احراز سو نیت یا اوم احراز آن یک امر قضایی و نیازمند دانستن جزئیات پرونده است اما اگر بتوانید اثبات کنیو قولنامه جهت رفع اختلاف داده شده می‌تواند موثر باشد/ باید مبلغ پرداختی و خسارات برگردانید که قابل اعسار است و با توجه به وضعیت مالی شما و نظر قاضی تقسیط می‌شود/ چنانچه اعسار پذیرفته شود حکم جلب صادر نمی شود مگر اینکه اعسار اعسار را ندهید / در صورت داشتن فرزند یک چهارم دریافتی حقوق توقیف و در صورت نداشتن فرزند یک سوم توقیف می‌شود و هرگز تمام‌حقوق توقیف نمی‌شود. پیشنهاد می‌شود جهت راهنمایی بیشتر به جای طرح سوال از مشاوره تلفنی استفاده کنید خصوصا اینکه امکان طرح دعوی جهت بطلان قولنامه ها وجود دارد