ایا موضوع بنده سرقت علمی میباشد

دسته بندی : مالکیت معنوی | مالکیت معنوی
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با عرض سلام و ادب بنده با یک نفر در کار ساخت یک دستگاه آب شیرین کن خورشیدی که ساختمان بسیار ساده ای دارد برای پایان نامه، شریک بودیم برای کاهش هزینه ها. ایشون ساکن یه شهر دیگه غیر شهر ماست. طبق طراحی استاد راهنما ابتدا باید شریکم تست هاش رو روی دستگاه می‌گرفت و بعد من اما در زمانی که نور خورشید مناسب بود شریکم به دلیل مشغله نتونست بیاد و خودش گفت که هزینه های من رو بده میخوام یه هفته ای دستگاه دیگه بسازم و تو تست هات رو شروع کن. استاد راهنما هم طراحی رو عوض کرد تا من بتونم تست بگیرم. الان بعد از سه سال که از ماجرا گذشته ایشون میتونه شکایت سرقت علمی از بنده بکنه؟ با توجه به اینکه قراردادی نبوده و همه مکالمه ها با تلفن بوده و پایان نامه مبتنی بر تست ها و نتایج اون بوده نه خود ساخت دستگاه و تو پایان نامه هم به روند ساخت اشاره نشده و فقط مشخصات دستگاه خیلی مختصر توضیح داده شده.
سوال اصلی بنده اینه که این شرایط اصلا میتونه عنوان سرقت علمی داشته باشه با توجه به اینکه خود شریک من نیومده و من از سهم خودم استفاده کردم؟
سوال دوم هم اینه که سرقت علمی جرم قابل گذشت هست؟ اگه بله مرور زمانش طی شده؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باتوجه به توضیح جنابعالی و عدم همکاری وی خیر نمیتواند طرح دعوی را انجام دهد