مطالبه وجه کلاهبرداری شده به نرخ روز؟

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام خسته نباشید سال ۹۸ از من مبلغ ۵۷ میلیون تومان کلاهبرداری کردن
خلاصه شو میگم من یک وام میخواستم طرف به من زنگ زد خودشو از خانواده شهدا و خود را قاضی معرفی کرد طی دفعات متعدد از من پول درخواست کرد که جمعا شد ۵۷ تومن
حالا بهد از ۲ سال تونستم طرف رو پیدا کنم و دستگیر کنم
حکم دادگاه هم یک سال حبس و برگشت مبلغ
الان دیگه پول من ارزش اون زمان رو ندارد میتونم درخواست کنم که پول بنده رو باید به روز پرداخت کند
متهم هم سند گذاشته و آزاد شده

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در جرائمی نظیر کلاهبرداری دادگاه با احراز جرم علاوه بر تعیین مجازات قانونی حبس متهم را ب رد مال کلاهبرداری شده و جزای نقدی محکوم میکند و همانطور ک از جمله مذکور استنباط میشود ملاک همان میزان مال کلاهبرداری شده است و اساسا ب نرخ روز تعیین نمیشود لیکن بموجب رای وحدت رویه اگر وجه نقد مورد کلاهبرداری بوده و ارزش آن با مرور زمان کاهش پیدا کند محکوم له میتواند حسب مورد دادخواستی ب دادگاه کیفری رسیدگی کننده ب جرم یا دادگاه حقوقی تحت عنوان دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم بعلت کاهش ارزش وجه ارائه دهد و تقاضای رسیدگی و مطالبه مابه التفاوت مبلغ را داشته باشد بنابر این برای مورد مطلوب خود میتوانید دادخواست دهید موید باشید