آیا شوهرم میتواند از ازادی مشروط استفاده نماید

دسته بندی : کیفری | سایر دعاوی
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلاموخسته نباشیدببخشیدشوهرمن محکوم به ۵ماه زندانه.۳ماهشوکشیده شرایط رای بازبودنودارن؟باتشکر

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اگر منظور شما ازادی مشروط باشد بستگی به نوع جرم دارد و همسرشما باید یک پنجم حبس را گذرانده تا تقاضای ازادی مشروط را ارائه دهد است تمام کسانی که به حبس محکوم شده اند به شرط دارا بودن شرایط ذیل می توانند از مزایای آزادی مشروط بهره مند شوند:  افرادی که مدت محکمومیت آن ها کمتر از ده سال است باید یک سوم مجازات را گذرانده باشند.افرادی که مدت محکومیت آن ها بیشتر از ده سال است باید نصف از مجازات را گذرانده باشند.این افراد باید در زندان از خود حسن رفتار نشان داده باشند طوری که نشان از پشیمانی آن ها نسبت به اعمال ارتکابی باشد.محکوم علیه باید خسارت یا جریمه نقدی را پرداخت کند یا شرایط پرداخت آن را فراهم نماید.محکوم علیه نباید تا پیش از این از آزادی مشروط استفاده کرده باشد.آزادی مشروط نباید برای مدت کمتر از یک سال و یا مدت بیشتر از 5 سال صادر گردد مگر اینکه صرفا چند ماه به آزادی محکوم علیه باقی مانده باشد که در این صورت دادگاه می تواند برای همان مدت محدود نیز حکم به آزادی مشروط دهد اما اگر فردی به بیست سال زندان محکوم شده است بعد از گذشت ده سال و سپری کردن نصف از مجازات نمی تواند درخواست آزادی مشروط دهد. وی این درخواست را بعد از پانزده سال می تواند به دادستان یا قاضی اجرای احکام تقدیم نماید.