امکان ابطال سند ماده ۱۴۷ وجود دارد؟

دسته بندی : حقوقی | ابطال سند رسمی (موضوع سند ملک)
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

عرض سلام و خسته نباشید
برادر بزرگم زمینی را در زمان حیات پدرمان در حالی که زمین سند نداشته اما سابقه ثبتی داشته از طریق ماده ۱۴۷ سند شش دانگ گرفته در حالی که این زمین سهم بقیه ورثه هم هست آیا راهی از نظر قانونی برای گرفتن حق بقیه خواهر و برادر ها هست؟امکان ابطال سند وجود دارد،ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ باید دانست که سند ماده 147 جزو اسناد رسمی است و طبق ماده 22 قانون ثبت دولت تنها شخصی را که نام او در دفتر املاک به نام مالک ثبت شده است را به رسمیت می شناسد. اما اگر شخصی بر خلاف واقع با تمسک به اسناد جعلی و یا شهادت دروغین گواهان مبادرت به اخذ سند ماده 147 نماید،دعوای ابطال سند ماده 147 قابل استماع خواهد بود و مشخصا مطابق بند 6 ماده مذکور: صدور سند مالکیت جدید مانع ‌مراجعه متضرر به دادگاه نخواهد بود. بنابراین طرح دعوا و دادخواستی با عنوان ابطال سند ماده 147 قابل رسیدگی است و دادگاه ها در فرض حقانیت خواهان بایستی مبادرت به صدور حکم بر ابطال سند و رای هیات موضوع ماده 147 بنمایند بنابر این تحت شرایطی حسب ادله و شواهد قانونی میتوانید دعوای ابطال سند را بطرفیت اداره ثبت اسناد و برادر بزرگتان ب ثبت برسانید تا رسیدگی در اینخصوص صورت گیرد بدیهیست پس از وارد دانستن دعوا و رسیدگی و صدور رای مطلوب مبنی بر ابطال سند متعاقبا میتوان برای مطالبه سهم الارث و دعوای تقسیم اقدام کرد موید باشید