در صورت عدم معرفی مجرم ب اجرای احکام دادگاه چه میشود؟

دسته بندی : کیفری | ضرب وجرح عمدی
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باعرض سلام وخسته نباشید خدمت شما وکلای محترم بنده شاکی هستم .ومتهم یاهمون ضارب که باوثیقه آزادش کردن، ...حکمش کردن، به حبس و پرداخت دیه ولی متهم به دادگاه اصلا احضار نمیشود‌....والان پرونده به اجرای احکام کیفری ارسال شده بنده باید چکار کنم که حقم ضایع نشود ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ در خصوص موضوع مطروحه اگر اتهام ثابت و حکم کیفری غیابی بدون حضور متهم در دادگاه صادر شده است و متهم ب قید وثیقه ازاد هست در اینصورت پس از قطعیت رای صادره ب متهم ابلاغ میشود ک جهت اجرای رای دادگاه و پرداخت دیه ظرف مهلت ده روزه اقدام کند اگر چنانچه محکوم علیه ظرف مهلت ده روز جهت اجرای حکم صادره اقدام نکرد اگر وثیقه را خود سپرده باشد با تایید مرجع قضایی وثیقه ب فروش و دیه از محل فروش پرداخت میشود و اگر وثیقه را دیگری تودیع کرده باشد در اینصورت بعد از مهلت مقرر و عدم طرح دعوای اعسار از جانب محکوم علیه امکان تادیه دیه از محل فروش وثیقه فراهم خواهد بود علی ای حال اگر وثیقه نزد دادگاه سپرده اند در جهت پرداخت دیه و وصول ان مشکلی نخواهد بود لیکن برای اجرای مجازات حبس محکوم علیه تحت تعقیب بوده و چنانچه بهرطریق نشانی از محل استقرار او یافت شود با هماهنگی اجرای احکام و ماموران کلانتری جلب و حکم حبس اجرا میشود موید باشید