01 خرداد 1401

سوال در خصوص اقدامات آگاهی و اطلاعات در جرایم مشهود و غیر مشهود

دسته بندی : کیفری | کلاهبرداری
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام،آیا آگاهی یا اطلاعات میتوانند بدون ثبت شکایت شاکی یاشاکیان درخدمات قضایی وبدون دستور دادن دادستان یا بازپرس..که مسعول دستور دادن به آگاهی میباشند شخص یا اشخاصی را به اتهام کلاهبرداری ازطریق رمالی به جهت اخذ اظهارات متهم یا مواجه حضوری متهم با شاکیان یا تحقیقات محل ازمتهم یاسایرمراحل به آگاهی یا اطلاعات احضار کنندو اقدام به اخذ وثبت اظهارات متهم ومواجه حضوری شاکی ومتهم نمایندوتحقیقات محل نمایند از متهم؟اگرنمیتوانند چنین کارهایی بکنند آگاهی واطلاعات ازنظر قانونی واگر چنین کارهایی انجام بدهند بدون ثبت شکایت شاکی ودستور دادستان آیا مرتکب تخلف شده اند؟ومتهم میتونه به دادستان لایحه ای بنویسه وگزارش بده که بدون ثبت شکایت ودستور دادستان بنده رو به اطلاعات وآگاهی جهت ثبت اظهارات ومواجه حضوری... احضار کردند؟ودادستان دستور میده آیا؟آگاهی واطلاعات رو جداگانه اگه لطف کنید توضیح بدید ممنون میشم آگاهی مهمتره اگه توضیح بدید مچکرم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام چنانچه جرم مشهود باشد آگاهی میتواند بدون دستور دادستان اقدام به انجام تحقیقات مقدماتی نمایید در غیر این صورت اقدامات آگاهی غیر قانونی بوده و میتوانید از این بابت شکایت کیفری کنید و همچنین به دادستان نیز گزارش نمایید. و همچنین وزارت اطلاعات در خصوص اقدامات کلاهبرداری ضابط محسوب نمیشود و اصلا تحقیقات را انجام نمیدهد .